Senato Toplantısı Yüz Yüze Gerçekleştirildi

Covid-19 salgını dolayısıyla daha önce çevrim içi olarak gerçekleştirilen Üniversitemiz Senato toplantısı, uzun bir aradan sonra ilk defa yüz yüze oldu.
      Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek başkanlığında düzenlenen toplantı, Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Durmuş konferans salonunda gerçekleştirildi. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen toplantıda 4 Ekim tarihinde yüz yüze gerçekleştirilecek eğitim öğretim ile Covid-19 salgınına karşı alınan yeni tedbirler görüşüldü.
      Yüz yüze gerçekleştirilen toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, konuya ilişkin şunları söyledi: “Bilindiği üzere Mart 2020’den beri Covid-19 salgınının ülkemizde etkisinin görülmeye başlanmasıyla birlikte eğitim öğretim faaliyetlerimizin yanı sıra toplantılarımızı da çevrim içi olarak gerçekleştiriyorduk. Yüz yüze eğitimin başlamasına kısa bir süre kala Üniversitemizdeki mevcut durumu görüşmek ve alınan önlemleri incelemek adına Senato toplantımızı ilk defa yüz yüze gerçekleştirme imkânı bulduk. Toplantılarımızın en önemli konularından bir tanesi olan Covid-19 salgını için Üniversitemiz tarafından hazırlanan alınacak tedbirleri ve eğitim öğretim sürecine ilişkin maddeleri içeren ‘Covid-19 Salgınında 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Sağlıklı Yerleşke Kılavuzu’ başlıklı kılavuzu değerlendirmeye aldık. Bu kapsamda öğrenci ve personelimizin aşılarını bir an önce tamamlamaları ve aşı olmayanlardan da hafta 2 kez olmak üzere PCR testi yaptırmalarını istiyoruz. Tüm bunların denetimlerini de aşı kartı ve HES (Hayat Eve Sığar) uygulaması üzerinden büyük bir dikkatle yapacağız. Çünkü salgına karşı mücadele ve yüz yüze eğitim öğretim sürecinin kesintiye uğramaması için büyük bir özveriyle bu çalışmaların yapılması gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen kuralları içerisinde gerçekleştirdiğimiz Senato toplantımızda aldığımız kararlarda emek veren, katkı sunan tüm üyelerimize teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum.”