Rektörümüzün Regaip Kandili Mesajı

Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, açıklamasında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Rahmet ve bereket ayları olan üç ayların başlangıcını temsil eden Regaip Kandiline ulaşmış bulunmaktayız. Kandiller, hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan, bizleri birbirimize yakınlaştıran, içimizdeki kardeşlik ve dayanışma duygularımızın çoğalmasına sebep olan özel gecelerdir. Dinimizce mübarek sayılan ve üç ayların gelişini müjdeleyen Regaip Kandilini bir kez daha idrak ediyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Regaip gecesiyle başlayan, Miraç ve Berat geceleriyle devam eden üç ayları, yaratılış gayemizi düşünmemiz için değerli bir fırsat olarak bilmeli; ailemize, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlamalıyız. Bu vesileyle Üniversitemiz personeli ve öğrencilerimiz başta olmak üzere, Gümüşhane halkımız ve bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandilini en içten dileklerimle kutluyor; üç ayların gelişiyle beraber rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin tüm insanlığa yayılmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı kandiller dilerim.”