Rektörümüzün Ramazan Ayı Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektörümüz mesajında şunları söyledi:

“Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine büyük katkı sağladığına inandığımız on bir ayın sultanı olan Ramazan ayını karşılamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Kaygılardan uzaklaşmayı ve toplumsal hayatında yardımlaşma, dayanışma gibi temel erdemlerin gerekliliğini hatırlatan Ramazan ayı, en müstesna en güzel aylardan bir tanesidir. Mukaddes kitabımızda ‘bin aydan daha hayırlı’ olduğu belirtilen Kadir Gecesi’ni içerisinde barından bu mübarek ayda bolca dua etmeliyiz. Çünkü Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağı bildirilmiştir.

Rabbim tutacağımız oruçlarda ve ibadetlerimizde bizlere yardımcı ve yol gösterici olsun. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’in, başta Gümüşhane halkımız olmak üzere Üniversitemiz personeline ve öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. Rabbim tutacağımız oruçları kabul etsin.”