Rektörümüzün Öğretmenler Günü Mesajı

Rektörümüz, Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“24 Kasım 1928’de Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği unvanı verildi. 1981 yılından bu yana bizler de her yıl 24 Kasım’ı ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlamaktayız.

Öğretmenlik; vatanperver, bilinçli, birikimli, maddi ve manevi değerlere öncelik veren kuşakların yetiştirilmesini amaçlayan en kutsal mesleklerden birisidir. Bilindiği gibi Hz. Ali ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ derken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘En büyük savaş, cehaletle yapılan savaştır’ diyerek, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına dikkat çekmişlerdir.

Öğretmenler vatanına, milletine ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek için en yüksek gayreti gösteren ve öğrencilerinin masum zihinlerini iyiden, doğrudan ve güzelden yana olan duygularla ilmek ilmek işleyenlerdir. Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler de bir milletin geleceğini tayin eden şüphesiz o milletin eğitimcileridir, ilkesiyle hareket ederek vatanına ve milletine bağlı, donanımlı bireyler yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Bu vesileyle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin 2023, 2071 vizyonunda mihenk taşı olan tüm öğretmenlerimizle birlikte, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren Üniversitemiz akademik camiasının, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan öğretmenlerimizin bu özel gününü el kalbi duygularımla kutluyorum. Başta hemşerimiz Necmettin Yılmaz olmak üzere terör saldırılarında ve görevleri sırasında kaybettiğimiz şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi de tek tek saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.

24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun…”