Rektörümüzün Mevlid Kandili Mesajı

Mevlid Kandili dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir mesaj yayımladı.
Rektörümüz mesajında şunları dile getirdi:
“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin anıldığı, bizler için özel bir anlam taşıyan mübarek Mevlid Kandili’ne erişmenin sevinci içerisindeyiz. Mevlid Kandili, birlik, beraberlik ve sevginin pekiştiği, duaların kabul olduğuna inanılan özel bir gece olarak tüm İslam alemi için büyük bir öneme sahiptir. Bu özel gece, sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerini yâd etmek, O’nun yüce ahlakını hatırlamak ve yaşantımıza daha fazla anlam katmak için bir fırsattır. İslam’ın hoşgörüsü ve merhametiyle dolu bu mübarek gecede, birbirimize daha çok kenetlenmeli, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli ve insanlık adına daha iyi bir dünya inşa etmek için çaba sarf etmeliyiz. Bu gecenin önemini de düşünerek en samimi duygularla edeceğimiz dualarımızda insanlığın huzur, barış ve refah içinde yaşamasını temenni ediyoruz.
Bu vesileyle başta üniversitemiz akademik ve idari personeli ve sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”