Rektörümüzün Mevlid Kandili Mesajı

Mevlid Kandili dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bir kutlama mesajı yayımladı. Tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini kutlayan Rektörümüz, yayımladığı mesajında şunları söyledi:

“İnsanlığa hak ve adaleti, hikmet ve güzel ahlâkı gösteren, onları bu yola yönlendiren son peygamber olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandilini kutlamanın şerefine nail oluyoruz. Bütün insanlığın kurtarıcısı sevgili Peygamber’imizin doğum günü olan Mevlid Kandilini en güzel şekilde ve anlamına uygun olarak değerlendirmeli, O’nu örnek alarak insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşımalıyız. Sevgili Peygamber’imiz kendimizden başlayarak iyiliği, güzelliği ve barışı hayata yaymamız için durmadan çalışmamızı bizlere öğütledi. Özellikle de ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok ihtiyaç duyacağı birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının gelişmesi için bu müstesna günleri birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Böyle mübarek bir gecede dualarımızın kabul olması ve günahlarımızın affedilmesi en büyük temennimizdir.

Bu vesileyle başta Üniversitemiz öğrencileri ile personeli olmak üzere, Gümüşhaneli hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini en içten dileklerimle kutluyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”