Rektörümüzün Çanakkale Zaferi Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi”nin 109’uncu yıldönümü vesilesiyle günün anlam ve önemine yönelik bir mesaj yayımladı. Rektörümüz yayımladığı mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:
“Çanakkale, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü haline gelmiş, destanlarla dolu bir direnişin adıdır. Milletimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası olan ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünü kutlamanın ve şehitlerimizi minnetle anmanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Düşmanın gözü dönmüş saldırılarına karşı, Milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği o destansı mücadeleyi bizler bugün yüreklerimizde hissediyoruz. Sadece maddi yönden değil, manevi yönden de Türk ordusunun gücünü dünyaya kanıtlayan bu mücadele sadece askeri zaferlerle değil, aynı zamanda azimle, kararlılıkla ve inançla dolu olan ruhumuzun bir yansımasıdır. Bu anlamda Çanakkale Zaferi, gelecek nesillere miras olarak bırakılan büyük bir ders ve ilham kaynağıdır. Adı geçen zafer bize göstermiştir ki karşımıza ne kadar zorluk çıkarsa çıksın, inancımızı ve birliğimizi koruduğumuz sürece asla yenilmeyeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 109’uncu yıldönümünde şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum. Onların cesaretleri, fedakarlıkları ve inançları Türk Milletinin asil ruhunu, birlik ve beraberliğe olan inancını bir kez daha hatırlatmaktadır. Ülkemizin her köşesinde ve dünyanın dört bir yanında bu büyük zaferi gururla kutluyor, Milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını temenni ediyorum.”