Rektörümüzün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bir kutlama mesajı yayımladı. Günün anlam ve önemine dair yayımladığı mesajında Rektörümüz şunları söyledi:

“Medeniyetlerin oluşmasında kadın önemli bir role sahiptir. Kadın, bir kültürde ne kadar kıymetli ise o toplum o kadar medenidir. Tarih boyunca kadınlarımız ülkelerinin savunmasından, tarımın geliştirilmesinden, çocukların eğitilmesinden, yaraların sarılmasından ve pek çok işten birinci derecede sorumlu olmuş ve yaptıkları her işte başarıyla isimlerinden söz ettirmişlerdir. Özellikle 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta asrın felaketi olarak tarihe geçen depremlerde arama kurtarma faaliyetleri ve sonrasındaki çalışmalarda kadınlarımızın çok başarılı işler ortaya koyduğunu görmüş olduk. Bu anlamda hayatı güzelleştiren ve yaşanılabilir hale getiren kadınlarımıza ülkemizde toplumdaki tüm işlere katılma fırsatı verilerek, toplumun güçlendirilmesi için önemli adımlar atılmıştır.

Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak kadına karşı ayrımcılık, şiddet ve benzeri çağ dışı uygulamaların sona erdirilebilmesinin yolunun öncelikle eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Bu amaçladır ki toplumun her noktasında kadına yönelik saygıyı ve eşitliği artırıcı uygulamaları destekliyor, öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerimizde özellikle bu hassas noktaya dikkat çekiyoruz.

Bu vesileyle kadına yönelik şiddetin olmadığı, kadınların da herkes gibi özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğiyle, Üniversitemizin başta akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Başta yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden kadınlarımız olmak üzere ebediyete göç eden tüm kadınlarımıza da Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunuyorum.”​