Rektörümüzün “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektörümüz mesajında şu sözlere yer verdi: “Yaşamın ana damarı olan kadınlarımız; çalışkanlığı, özverisi, azmi, kararlılığı, üretkenliği ve en önemlisi varlığı ile toplumun istenilen refah seviyesine ulaşmasında en önemli güvencemizdir. Kadının elinin değdiği her şey anlamlı ve güzel oluyor. Bu nedenle kadınlara her platformda hak ettikleri değerin gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Bugün kutladığımız 8 Mart, her ne kadar acı bir olayın yıl dönümü olarak hatırlansa da asıl amaç, kadınların bulundukları konumlarının daha da iyileştirilmesi ve bugünün anlam kazanmasıdır.

Geleceğin mimarlarını yetiştiren bir Üniversite ve topluma rol model olan bilim insanları olarak bu konuda bizlere de önemli görevler düşmektedir. Öncelikle bilimin ışığında cesaretli, özgüveni yüksek, ülkesine hizmeti amaç edinmiş ve gelecek nesillere ışık tutacak bireyleri yetiştirmek en temel vazife ve yegâne gayemizdir. Çünkü eşit şartlarda yetiştirilecek ve insan olmayı amaç edinen her bir nesil, acı hatıralar barındıran 8 Mart’ın daha iyi ve anlamlı bir gün olarak hafızalarda yer almasını sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, karşılıksız sevgi ve şefkat sahibi fedakâr annelerimiz ve Üniversitemizde çalışan kıymetli kadın personelimiz ile erkek personelimizin eşleri başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”