Rektörümüzün 10 Kasım Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümünde yayımladığı anma mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Politika ve savaş alanlarında yılmadan geçen bir ömürle, büyük mücadeleler veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk; sadece Türk milletinin değil, dünyanın da saygı, sevgi ve takdirini kazanmış bir liderdir. Kendini ülkesine adayan büyük önder, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve devamlılığı için elinden gelen her türlü çabayı göstermiştir. Bağımsızlık yolunda silah arkadaşlarıyla birlikte büyük mücadeleler veren ve Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gönüllerimizde daima yaşayacaktır. Bizler de O’nun verdiği mücadelelerden aldığımız güçle, bilimin ve aklın esasları çerçevesinde çağın gereklerine uygun olarak birlik beraberlik içinde çalışmakta ve gençlerimizi de bu idealler etrafında yetiştirmekteyiz. Gümüşhane Üniversitesi, Büyük Önder Atatürk’ün ilimde, fende, kültürde, sanatta çizdiği hedeflerle bir dünya üniversitesi olma yolunda her geçen gün biraz daha büyümekte ve güçlenmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Meclis Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”