Rektörümüzden Yeni Öğrencilerimize “Hoş Geldiniz” Mesajı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklanması dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Üniversitemizi tercih eden öğrenciler için “hoş geldiniz” mesajı yayımladı.

“Sevgili Gençler,

Ülkemizin birbirinden farklı coğrafyalarından, çok farklı hikayelerle zorlu bir süreci tamamlayarak üniversite hayatına adımınızı atmış bulunmanız sebebiyle her birinizi kutluyorum. İçinde bulunduğumuz çağ sıklıkla ‘Bilgi Çağı’ olarak ifade edilmekte, bilginin üretilmesine ve aktarılmasına büyük önem verilmektedir. Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler bugüne dek üretilen bilgiyi sizlere aktarma sorumluluğunun bilincinde olarak siz kıymetli öğrencilerimizi, bilgiyi üreten bireyler olarak yetiştirme misyonunu üstlenmiş bulunmaktayız. Üstlendiğimiz bu misyonun, iş dünyasına bir nefer kazandırmak gibi basite indirgenemeyeceğini, alacağınız eğitimin ulusal gelişme ve ilerlemeye bir katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. Üniversitemiz eleştirel düşünebilen, katılımcı, rekabetçi ve mesleki olarak kendini sürekli yenileyebilen fertler yetiştirmeyi hedeflerken içinde yaşadığımız toplumun değerleriyle birlikte bölgenin ve ülkenin gelişim sürecine katkıda bulunma misyonu ile hareket ediyor.

Ülkemizin en genç üniversitelerinden biri olmakla beraber, ülkemizin ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer almak gibi büyük bir ideali olan bir Üniversiteyiz. Her öğrencimizi iyi eğitim almış ve geleceğe hazır bir şekilde mezun etme bilinciyle hareket etmekteyiz.  Aynı zamanda Üniversitemize ulusal ve uluslararası alanda saygın bir konum kazandırmak amacıyla heyecanlı, dinamik, enerjik ve benzer idealleri taşıyan akademik ve idari kadromuzla gereken çabayı göstermekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aileleriniz olmak üzere hepinizi kutluyor, Gümüşhane Üniversitemize hoş geldiniz diyorum.”