Rektörümüzden Üniversite Adaylarına Mektup

“Değerli gençler, sevgili adaylarımız ve aileleri;

17-18 Haziran 2023 tarihlerinde ÖSYM tarafından 3 farklı oturumda düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçları artık belli oldu. Bu süreçte hayallerinin peşinden koşan, hedeflerine ulaşmayı amaçlayan ve çeşitli eğitimlerle bu yolda ilerleyen siz değerli gençlerimizin, tercih edeceğiniz üniversiteye dair en yüksek puanları aldığınızı umuyorum. Öncelikle başarılarınızı kutluyor, aldığınız sonuçların sizler için hayırlı olmasını diliyorum.

Gelecek planlarınızı yaparken gösterdiğiniz çaba, gayret ve fedakârlığı tahayyül edebiliyor, tercihlerinizde yaşadığınız heyecanı anlıyorum. Bu sebeple sizlere, ülkemizin ve Karadeniz Bölgemizin önemli bir eğitim-öğretim kurumu olan Gümüşhane Üniversitemizden bahsetmek istiyorum.

Bir üniversitenin yalnızca eğitim vermekten ibaret olmadığını, araştırma yapma, keşfetme ve doğruyu bulma çabasının da aynı derecede önemli olduğunu biliyoruz. Üniversiteler, bölgenin ve şehrin gelişimine katkı sağlama misyonuna sahiptir. Bu amaç doğrultusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘her ile bir üniversite’ vizyonunun en güzel örneklerinden biri olan Gümüşhane Üniversitesi, siz değerli öğrencilerimize eğitim-öğretim alanında en iyisini vermeye ve geleceğinize rehberlik edecek bilgileri aktarmaya hazırdır.

Yetkin akademik ve idari kadrosu, tamamlanmış fiziki altyapısı ve sosyal imkânlarıyla, bir üniversitenin taşıması gereken bütün niteliklere sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gümüşhane Üniversitemiz; 2023 itibariyle 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 7 Fakülte, 2 Yüksekokul, 10 Meslek Yüksekokul, 14 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 12 Koordinatörlük ile eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. 20 bin öğrencisi bulunan Üniversitemizde 69 farklı ülkeden 1096 öğrenci eğitim görmektedir.

Sevgili adaylarımızın saygıdeğer aileleri;

Günümüzde üniversitelerin değişim ve dönüşümün lideri olma yolunda ilerlediğini şahitlik ediyoruz. Gümüşhane Üniversitesi olarak, özel ve gönüllü kuruluşlarla iş birliği içerisinde olarak genç nesillerimizin en iyi şekilde yetişmesi için çaba sarf ediyoruz.

Gümüşhane Üniversitesi, 2008 yılında kurulan genç bir üniversite olmasına rağmen, dünya üniversiteleri sıralamasında kendine yer bulmuş ve verdiği eğitimlerle sayısız ödüller kazanmış bir eğitim-öğretim kurumudur.

Öğrencilerinin başarısına ve gelişimine odaklanarak faaliyetlerini yürüten Üniversitemiz akademik programları, kütüphanesi, konferans salonu ve genç ve dinamik akademik kadrosu ile öğrencilerimizin başarı basamaklarını tırmanmaları için yoğun bir çaba sarf etmektedir. Erasmus+, Farabi ve Mevlana gibi öğrenci değişim programlarıyla öğrencilerimize yurt içi ve yurt dışında farklı kültürlerde eğitim görme fırsatı sunuyoruz. Kampüsümüzde, öğrencilerimizin boş zamanlarını en verimli şekilde kullanabilecekleri uygulama birimleri, laboratuvarlar ve sosyal imkanlar bulunmaktadır. Üniversitemizde öğrencilerimiz, barınma, güvenlik ve yemek gibi temel ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmekte, kampüse yürüme mesafesinde bulunan özel ve devlet yurtlarında barınma sorunu yaşamadan kalabilmektedir. Sorgulama, araştırma, yenilikçilik ve girişimcilik konularında öğrencilerimizi teşvik eden bir yaklaşıma sahibiz. Gümüşhane Üniversitesi şehir-üniversite bütünleşmesini başarıyla gerçekleştirmiş bir kurum olup, öğrencilerimizin aile sıcaklığında bir atmosferde eğitimlerini sürdüreceklerine olan inancımız tamdır.

15 yılda önemli ilerlemeler kaydeden Gümüşhane Üniversitesi'nde evlatlarınız kendini aile ortamında hissedecek, aldığı eğitimler ve katıldığı aktivitelerle kariyerlerinde önemli bir ilerleme kaydedecek. Hayat bir yarıştır ve bu yarışta kazanmak için bireylerin sürekli olarak kendisini geliştirmesi, hedeflerini ve planlarını doğru rehberler önderliğinde yapması gerekir. Bu anlamda Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak kıymetli öğrencimizi ve sizleri gelişmeye, büyümeye ve bu büyük ailenin bir parçası olmaya davet ediyoruz.”

Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü