Rektörümüzden 15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’ıncı yıldönümünde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimizin bekasına zincir vurmak amacıyla 15 Temmuz 2016 tarihinde planlanan hain darbe girişiminin 6’ıncı yıldönümünü geride bırakıyoruz. Birlik ve bütünlüğümüzü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen şer odakları 15 Temmuz’da da ülkemizi ele geçirmeye çalışmışlardır. Üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen bir yanda kaybettiğimiz vatan evlatlarımızın üzüntüsünü yaşarken, bir yandan da vatanımızı korumanın sevinç ve gururuna sahibiz. Vatan sevgisi ve bağımsızlıkla kaynaşmış, imanı için yaşayan bu şanlı millete vurulmak istenen esaret kelepçesinin bir kez daha paramparça edildiği tarih olan 15 Temmuz; şehit kanlarıyla alınmış bu vatanın işgal edilemeyeceğinin tescili, hür yaşamış, hür yaşayacak milletimizin zaferle taçlandırılmış yeni kurtuluş mücadelesinin günüdür. Atalarımızdan aldığımız güç ve kudretle destansı mücadelemizi 15 Temmuz 2016 tarihinde tüm dünyaya gösterdik. İçeride ve dışarıda hain darbe girişimini planlayanlar ve onlara yardım edenlerle sıkı bir mücadele içerisine giren devletimizin bu yöndeki duruşunu takdirle karşılıyoruz. Gümüşhane Üniversitesi olarak her daim devletimizin yanında ve milletimizin hizmetinde bu şer odaklarına karşı mücadelemizi vermeye, yetiştirdiğimiz gençlerimizle bu cennet vatanın birer neferi olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte şanlı milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum. Vatan uğruna tarihimiz boyunca canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.”