Rektörümüzden 15 Temmuz Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlayan bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 5’inci yıldönümünü kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“15 Temmuz; Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz dikenlere karşı genç, yaşlı, kadın, erkek demeden milletçe ölüme meydan okuyan bir direnişle verilen cevabın adıdır. Atalarımız nasıl ki Çanakkale, Kurtuluş Savaşı gibi destanlarla vatanımızı düşmanlardan korumuşsa bizler de onlardan aldığımız güç ve kudretle destansı mücadelemizi 15 Temmuz 2016 tarihinde gösterdik. İçeride ve dışarıda hain darbe girişimini planlayanlar ve onlara yardım edenlerle sıkı bir mücadele içerisine giren devletimiz, bu yönde başarılı bir duruş sergilemiştir.

Gümüşhane Üniversitesi olarak medeniyetimizin son kalesi, mazlumların tek umudu olan vatanımızı ve demokrasimizi bu darbeci zihniyete karşı korumak ve hep bir adım ileriye taşımak için bilimin gösterdiği yolda gençlerimizi yetiştirme gayreti içerisinde yolumuza durmadan devam ediyoruz. Böylesi günlerin unutulmaması ve yaşananlardan daima ders alınması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki geleceğimizin teminatı gençlerimizin ellerinde daha da gelişip ilerleyecek olan bu vatan kolay kazanılmadı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıldönümünde darbe yanlısı her türlü vesayeti kınıyor, böylesi oluşumların daima karşısında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz. Bu sebeple de Gümüşhane Üniversitesi olarak düzenleyeceğimiz iki programla günün anlam ve önemine dikkat çekeceğiz. Bu programlardan bir tanesi 15 Temmuz 2021 saat: 14:00’da Moderatörlüğünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bayram Nazır’ın yapacağı ‘15 Temmuz’ başlıklı bir paneldir. Panelde İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Kuzudişli tarafından ‘Dinin İstismarı’, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kadir Sancak tarafından ‘15 Temmuz’un Dış Politika Bağlamında Analizi’ ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Bal tarafından da ‘Türkiye’de Darbe Geleneği ve 15 Temmuz’ başlıklı konular yer alacaktır. İkinci program ise Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çalık tarafından 15 Temmuz 2021 saat: 18:00’da ‘Cumhuriyet Dönemi Darbe Teşebbüsleri ve 15 Temmuz’ başlıklı çok özel bir programdır. Üniversitemiz Youtube kanalı üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecek böylesi önemli iki programa adı geçen konulara ilgi duyan ve dileyen herkes katılabilir.

Bu vesileyle her türlü zor şartlarda tek millet olmanın, birlik ve beraberlik şuuru içerisinde tek yumruk olmanın gururunu yaşadığımız bugünün 5’inci yıldönümünde, şanlı milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. Bu kutlu günde vatan uğruna tarihimiz boyunca canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.”

Üniversitemiz Youtube kanalı üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecek programlara ilişkin link aşağıda mevcuttur.