Rektörümüz İftarda Uluslararası Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, gerçekleştirilen bir iftar programında üniversitemizde öğrenim gören Uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversitemiz Gümüşay Kafeterya’da gerçekleştirilen iftar programına Rektörümüz beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, İl Göç İdaresi Müdürü Vedat Aslan, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Niyazi Karadeniz, akademik ve idari personel ile yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

İftar programında konuşan Gümüşhane İl Göç İdaresi Müdürü Vedat Aslan, “Kıymetli öğrenci kardeşlerimiz hepiniz binlerce kilometre uzaktan, ailelerinizden ayrılarak buraya eğitim almaya geldiniz. Bizler de istedik ki sıcak aile ortamında hep birlikte yaşayalım ve burada oruçlarımızı açalım. Buradan aldığınız eğitim ile ülkelerinize döndüğünüzde çeşitli çalışmalarda bulunacaksınız. Yapmış olduğunuz o çalışmalarda unutmayın ki hem kendi ülkenizi hem de Türkiye’yi temsil edeceksiniz. Bizler de bu yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlerle gurur ve onur duyacağız. Burada hiçbir zaman kendinizi yalnız hissetmeyiniz. Valiliğimiz, Üniversitemiz, Gümüşhanemiz her daim sizlerle birlikte ve sizlerin destekçiniz olacaktır. Bugün burada birlikte olmamıza vesile olan Sayın Rektörümüze, üniversite yönetimine teşekkür ediyor, herkese hayırlı akşamlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ülkelerinden uzakta olan öğrencilere yönelik gerçekleştirilen iftar programında duygularını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise Üniversitemizde 32 ülkeden toplam 377 uluslararası öğrencinin bulunduğunu ve yapılan her hizmetin öğrenciler için gerçekleştiğini belirterek; “Dünyanın güzel ülkelerinden yaklaşık iki yıl önce Gümüşhanemize, ülkemize ve Üniversitemize tekrardan hoş geldiniz. 2017 yılında Üniversitemizin 4 ülkeden toplam 32 yabancı uyruklu öğrencisi vardı. Ülkemizde yabancı uyruklu öğrenci sayısı 240 binleri buldu. Bizim Üniversitemizde de çok şükür bugün Afganistan’dan tutun Almanya’ya kadar, Çad’a, Somali’ye, Sudan’a, Yemen’e, Zambiya’ya kadar 32 ülkeden 377 öğrencimiz var. Öğrencilerimizi şehrimizde ve Üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimiz bir taraftan Türkçe Öğrenim Merkezi (TÖMER)’nde Türkçe öğreniyorlar, bir taraftan da lisans ve ön lisans programlarında yükseköğrenimlerini sürdürüyorlar. Üniversitemiz bünyesinde yeni kurulan Uluslararası Öğrenci Kulübü de öğrencilerimizin buradaki eğitim hayatı süresince önemli katkılar sağlayacaktır. Bizim amacımız bu topraklarda doğan bütün gençlerimiz gibi yabancı uyruklu öğrencilerimizin de öğrenim gördükleri alanlarda nitelikli, donanımlı bir şekilde yetişmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimizin kendi ülkelerine döndüklerinde öğrenim gördükleri alanlarla ilgili kendi insanlarına güzel hizmetlerde bulunabilmeleri, ülkemizi, şehrimizi ve Üniversitemizi güzel bir şekilde hatırlamaları ve tanıtmaları en büyük arzumuzdur. Öğrencilerimiz doğup büyüdükleri ülkelerinden, binlerce belki de on binlerce kilometre uzaklıkta Ramazan ayında bir aile ortamında iftar yapma imkânı buldular. Bu vesileyle bugün burada bulunmamızda emeği geçen başta İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğümüz olmak üzere bütün herkesi kutluyorum. Ramazan ayı boyunca öğrencilerimizle iftarlarda bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

İftar programı karşılıklı fotoğraf çekimi ve sohbetlerle birlikte sona erdi.