Rektörümüz 257. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na katıldı

Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversite rektörlerinin de katıldığı 257. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında düzenlenen 257. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de katıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar 257. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılması için tüm üniversite rektörlerine gösterdikleri çaba için teşekkür etti.

Öğrencilerin barınma ihtiyacına dikkat çeken ve rektörlerden bilhassa büyükşehirlerde gerek kiraları gerek yaşam standartlarını dikkate alarak, öğrencilerin barınma ve geçinme sorunlarıyla daha yakından ilgilenmelerini isteyen Özvar konuşmasına şöyle devam etti: “Rektör arkadaşlarımızın ve yönetiminin öğrencileriyle yakın temasının daha da önemli olacağı bir sürece giriyoruz. ‘Ben öğrencimi alır, okuturum ve mezun ederim’ demekle yetinmeyip, öğrencilerimizin barınma ve geçinme sorunlarıyla da üniversiteler olarak daha yakından ilgilenmemiz veya bu konuya el atmamız gerekmektedir. Her bir rektör arkadaşımızdan benim beklediğim; kampüslerinin bulundukları il ve ilçelerde yurt ve barınma sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri, şehirdeki makamın temsilcileriyle ciddi bir mesai içinde olmalarıdır.”

Deprem bölgesindeki üniversitelerle olan temasların, eşleştirmelerin, kardeş üniversite projelerinin devam ettirilmesinin önemine işaret eden Özvar, “Deprem bölgesinde hayat tamamen normale dönene kadar üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Depremden etkilenen üniversitelerin yeniden imarı için faaliyetlerin devam ettiğini, üniversite rektörlerinin de büyük bir gayretle bu çalışmalarda yer aldıklarını ifade eden Özvar, “Diğer üniversitelerimizin yöneticilerinin de deprem bölgesindeki üniversitelerle temasını devam ettirmesi çok önemli. Henüz daha ihtiyaçların tamamı giderilebilmiş değil. Prefabrik, barınma ve derslik inşaatları devam ediyor. Orada hayat normale dönünceye kadar Yükseköğretim Kurulu ve rektörler olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu, bizim birinci önceliğimiz içinde yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Yükseköğretim Kurulunda gerçekleştirilen 257. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na katılan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizdeki üniversiteler arasında iş birliği, bilgi paylaşımı ve akademik gelişimi teşvik etmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen 257. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na katıldık. Bilindiği üzere üniversitelerin önemli misyonu bilim, eğitim ve toplumsal hizmet alanlarında ilerlemektir. Gümüşhane Üniversitesi olarak, bu alanlarda ilerlemek için kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Öğrencilerimize kaliteli eğitim sunma, araştırma faaliyetlerini destekleme ve toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirme konusunda kararlıyız. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın toplantıda dile getirdiği 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılması ve ülkemizdeki illerde bulunan üniversitelerde eğitim öğretim gören öğrencilerin yüksek kiralardan dolayı ortaya çıkan barınma sorunları hususlarında da çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunmaktayız. Özellikle deprem bölgesindeki üniversitelerimiz ile iş birliği yaparak, ortak projeler gerçekleştirme ve deneyimlerimizi paylaşmaya başlamıştık.  Deprem bölgesindeki üniversitelerimizin hayat normale dönene kadar daima destekçisi olmak ve ortak çalışma fırsatlarını elde etmeyi arzuluyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde elde ettiğimiz birliktelikler bizi motive ediyor ve daha da ileriye gitmek için bize güç veriyor. İnanıyoruz ki, birlikte çalışarak deprem bölgesindeki üniversitelerimizin ve öğrencilerimizin sorunlarına daha çabuk çözüm bulabiliriz. Bu vesileyle de 257’ncisi gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda alınan kararların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Toplantının gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar olmak üzere tüm YÖK üyelerimize ve katılan, destek veren üniversitelerimize teşekkür ediyorum.”