Öğrencimiz Alperen, Destan Yazdı

Büyükler Grekoromen Güreş Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu Oldu. Öğrencimiz Alperen Berber şampiyonada destan yazdı.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olan Grekoromen Güreş Milli Takımı’nda 82 kiloda mücadele eden Milli Sporcu öğrencimiz Alperen Berber, Avrupa Şampiyonu olarak destan yazdı.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencimiz Alperen Berber, dünya şampiyonu Azerbaycanlı Refik Huseynov’u etkili salto ile 7-1 yendi. Çeyrek finalde Gürcü Gela Bolkvadze’yi de 7-1 yenen Alperen Berber yarı finalde Bulgar rakibi Aik Mnatsakanian’ı 5-1 mağlup etti. Alperen, final maçında rakibi Islam Ismailovich Aliev’le karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın ardından minderden 4-3 galip ayrılarak altın madalya kazanan öğrencimiz Alperen Berber şampiyon oldu.

Alperen Berber, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, bu zorlu mücadelenin sonucunda altın madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek; “Bu zaferi ülkem için kazandım. Uzun ve zorlu bir hazırlık sürecinin ardından elde ettiğim bu başarı, emeklerimin karşılığını aldığımı gösteriyor” dedi.
Daha öncesinde Arnavutluk’un başkenti Tiran’da 23-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen U23 Dünya Şampiyonası’nda Grekomeren Stil 82 Kg’da dünya ikincisi olan 19 yaşındaki Milli sporcumuz Alperen Berber, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda da rakibine puan vermeyerek şampiyonluğu göğüsledi. Aynı kiloda gümüş madalyayı bireysel sporcu Islam Ismailovich Aliev, bronz madalyaları ise Gürcü Gela Bolkvadze ve Ukraynalı Yaroslav Filchakov elde etti.

Öğrencimiz Alperen Berber’in elde ettiği başarıdan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuya ilişkin şunları söyledi: “Büyük gurur ve mutlulukla duyurmak isteriz ki öğrencimiz Alperen Berber, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen stil 82 kiloda Avrupa Şampiyonu oldu. Öğrencimizin aldığı bu başarı bizleri gururlandırdı. Elde edilen bu başarı aynı zamanda üniversitemizin spor alanındaki yükselen değerini de temsil etmektedir. Öğrencimiz Alperen Berber’in azmi, disiplini ve kararlılığıyla gelecekte de daha büyük zaferlere imza atacağına inanıyoruz. Üniversitemizi ve ülkemizi uluslararası arenada gururlandırdığı için öğrencimizi tebrik ediyor, öğrencimizin yetişmesinde emek veren, başarısında payı sahibi olan başta ailesi ve yakınları olmak üzere Üniversitemiz akademik ve idari personeline teşekkür ediyorum.”