Öğrencilerimiz ile Çocuklar Bir Araya Geldi

Üniversitemiz ve Gümüşhane Valiliği koordinasyonunda Gümüşhane’de bulunan depremzede ailelerin çocukları ile Uluslararası öğrencilerimiz birlikte kaynaşma etkinliği gerçekleştirdiler.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonucu Gümüşhane’ye gelen depremzede ailelerin çocuklarına moral olması açısından kaynaşma ve moral etkinliği düzenlendi. Organizasyon Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın tarafından gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrencilerimiz ve depremzede çocuklar Gümüşhane’nin tarihi Süleymaniye Mahallesini gezdikten sonra Gümüşhane Şehir Müzesi’nde bulunan tarihi eserleri görme imkânına sahip oldular.

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgiler veren Öğr. Gör. Ahmet Sayın, “Ülkemizde yakın zamanda çok büyük bir deprem yaşandı. Gümüşhane ilimiz depremde zarar gören yerlerdeki vatandaşlarımıza yuvalarını açtı. Bizler de Gümüşhane Üniversitesi olarak çocukların deprem travmasını atlatmalarını kolaylaştırmak amacıyla, depremzede ailelerimizin çocuklarına kaynaşma etkinliği organize ettik. Etkinlikte, Üniversitemizde eğitim gören 15 Uluslararası öğrencimiz ile depremzede ailelerinin çocukları yer aldı. Her biri kendi ülkesine ait bayraklarla çocukları karşılayan öğrencilerimiz, çok mutlu oldular. İlk durağımız Gümüşhane Süleymaniye Mahallesi oldu. Burada tarihi ve doğal zenginliklerini arkadaşlarımıza anlattık. Süleymaniye Uygulama Oteli’nde biraz vakit geçirdikten sonra, Gümüşhane Şehir Müzesi’ne arkadaşlarımızı getirdik. Gümüşhane Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği gezide, Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nden gelen gönüllü animasyon ekibiyle eğlenceli bir aktivite oldu. Öğrencilerimizin ve çocukların güzel vakit geçirdiklerine inanıyoruz. Bu amaçla da emeği geçen başta Gümüşhane Valiliğimiz ve Gümüşhane Üniversitemiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Kaynaşma etkinliğinin öğrencilerin ve çocukların psiko-sosyal destek almaları açısından güzel bir etkinlik olduğu bilgisini paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Özellikle Gümüşhane ilimizde barınan depremzede aileler ve çocukları için çeşitli etkinlikler planlıyoruz. Yaşadıkları acıları bir nebze de olsa unutturmaya ve yaşamlarına mutlu olarak devam etmelerini istiyoruz. Depremzede çocuklara yönelik düzenlediğimiz moral etkinliğinde ilimizin doğal, turistik ve tarihi zenginlikleri yerinde gösterildi. Bu vesileyle de Üniversitemiz ve Gümüşhane Valiliğimiz koordinasyonunda düzenlenen etkinliğin gerçekleştirilmesi aşamasında Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüzü ve sorumluluklarını başarı ile yerine getiren hocalarımızı kutluyorum. Etkinliğe emek veren başta Gümüşhane Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri olmak üzere Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’ne, kapılarını bizlere açan Süleymaniye Uygulama Oteli ve Gümüşhane Şehir Müzesi’ne teşekkür ediyorum. Çocukların mutluluğu ve tebessümü bizlere güç veriyor. Onları mutlu etmek adına etkinliklerimize devam edeceğiz.”