“Öfke Yönetimi” ve “Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçerim?” Temalı Eğitim Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu ve Kelkit Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü iş birliği ile öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize yönelik olarak MYO konferans salonunda “Öfke Yönetimi” ve “Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçerim?” temalı eğitimler gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen eğitimde; öfke, öfke sonucu oluşan bedensel ve ruhsal durum, öfke anında kişi ne yapmalı, eş seçiminde yapılan hatalar, yaş aralıklarının evliliğin sürekliliğine etkisi, doğru eş seçiminde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Öfke kontrolü ve hayat arkadaşı seçiminin önemli olduğunu vurgulayan İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Ayaydın, aile kavramı ve eş seçiminin insan hayatına direk dokunan unsurlar olduğunu ifade ederek, gençlere bu noktada hassasiyetle yaklaşmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu. Eğitim sonrasında Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Ayaydın, Kelkit Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü personeli Psikolog Kübra Doğan ve Ahmet Huzeyfe Hayal’e gerçekleştirdikleri sunumlar ve gençlerimize yönelik yol gösterici nitelikte verdikleri önemli bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Gerçekleştirilen eğitim programına ilişkin olarak Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Günlük yaşantımızda yoğun iş temposuyla sıkça karşılaştığımız problemlerimiz ve sıkıntılarımız bizlerde stres ve yorgunluk ile birlikte öfkeye de sebep olabilmektedir. Bu öfke hali istenmedik sonuçlar doğurabilmektedir. Öfke kontrolümüzü sağlamak önemlidir. Ancak bunu başarabildiğimizde anlık olarak gelişen bu istenmedik durumların önüne de geçmiş oluruz. Aksi halde öfkenin sonu, bizim için zararlı olabilir.

İnsan hayatında önemli olan bir diğer husus da arkadaş ve eş seçimidir. Çocukluktan başlayarak karakterimizin oluşmasında, sosyal hayatımızda, eğitim hayatımızdaki başarılarımızda ve kariyerimizde iyi arkadaş seçimi önemli yer tutmaktadır. Zira ‘arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim’ atasözünden de anlaşılacağı gibi arkadaş seçimi hayatımızı şekillendirmemizde belirleyici bir role sahiptir. Bu anlamda insanlar eş seçimi yaparken, onunla öncelikle iyi bir arkadaş olmayı başarıyorlar mı, bu noktaya dikkat etmeliler. Çünkü bir ömür boyu birlikte yaşayacağımız, sevincimizde, tasamızda yanımızda olacak bir hayat arkadaşı, diğer bir deyişle iyi bir eş yaşadığımız hayata anlam, değer ve güzellik katar.

Bu amaçla da öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize yönelik verilen ‘Öfke Yönetimi’ ve ‘Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçerim?’ temalı eğitimlerden dolayı MYO Müdürümüz Prof. Dr. Hasan Ayaydın ve Kelkit Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.”