İş Birliği Ziyaretleri Devam Ediyor

Üniversitelerarası iş birliği ve bilgi paylaşımını güçlendirmek amacıyla Sivas’ta bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ile birlikte Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

Akademik yaşam, bilimsel bilgi ve tecrübelerin paylaşımı konularının vurgulandığı ziyarette yurt dışı üniversiteleri ile geliştirilen ikili ilişkiler, gerçekleştirilen iş birlikleri ve yabancı öğrenci sayıları hakkında görüşmeler yapıldı.

Söz konusu görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, gerçekleştirilen ziyaret hakkında şunları söyledi: “Bilgi ve tecrübenin paylaşılması hususunda üzerinde önemle durduğumuz üniversitelerarası ziyaretlerimizde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Alim Yıldız’ı makamında ziyaret ettik. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyaretin neticesinde son yıllarda yurt dışı üniversiteleri ile geliştirdiği ikili ilişkiler, gerçekleştirdiği iş birlikleri ve yabancı öğrenci sayısını artıran çalışmaları ile dikkat çeken SCÜ’nün bu alandaki faaliyet ve tecrübeleri tarafımıza bir sunum eşliğinde anlatıldı. İnanıyorum ki bu bilgi paylaşımları Üniversitemizin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Bu amaçla da ikili iş birliğimizin devamının artması ümidiyle SCÜ Rektörümüze misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

SCÜ Rektörlük Makamı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme sunumuna Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır ve SCÜ Rektörü Alim Yıldız’ın yanı sıra Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, SCÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, SCÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu ve ilgili üniversitelerin Erasmus Koordinatörleri katıldı.

Rektörümüz ve beraberindeki heyet, SCÜ’de gerçekleştirilen iş birliği görüşmeleri sonrasında Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet Kul’a da nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret, karşılıklı görüş alış verişi ve iyi niyet temennisi ile sona erdi.