İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu’ndan İki Farklı Gezi Etkinliği

Üniversitemiz İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sosyal Güvenlik Programı tarafından “Teknik Gezi” ve “Kültür Gezisi” adı altında iki gezi gerçekleştirildi.

“Köse MYO’da Şenlik Var” sloganıyla düzenlenen şenlik etkinlikleri kapsamında düzenlenen planlama kapsamında; Sosyal Güvenlik Programı öğrencilerimiz öncelikli olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Gümüşhane İl Müdürlüğü’ne “Teknik Gezi” gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında SGK Gümüşhane İl Müdürü Eyüp İslamoğlu ve SGK Gümüşhane İl Müdür Yardımcısı Adil Karakaş öğrencilerimize eşlik ederek, kurum binasını gezdirerek idari birimlerin görev ve sorumlulukları ile ilgili olarak öğrencilerimizi bilgilendirdi. Söz konusu ziyaretten oldukça memnun olduklarını dile getiren SGK Gümüşhane İl Müdürü Eyüp İslamoğlu, öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Ziyaret sonrasında öğrencilerimiz Üniversitemiz tarafından tahsis edilen araç ile kültürel bir geziye götürüldü. Gezi kapsamında ilk olarak Karaca Mağarası ziyaret edildi. Mağara hakkında detaylı bilgiler verildikten sonra Torul Kalesi Cam Seyir Terasına geçildi. Öğrencilerimiz manzaranın tadını çıkarıp, fotoğraflarını çekildikten sonra tarihi anlamda ilimizde oldukça önemli bir yeri olan Süleymaniye Mahallesi'ne (Eski Gümüşhane) götürüldü. İlgili gezi, finaller öncesinde öğrencilerimize motivasyon olması amacıyla düzenlendi.

Etkinlikle ilgili değerlendirmede bulunan İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Ayaydın; “Gençlerimize öğretim aldıkları programla ilgili olarak kurumsal bir teknik gezi düzenlemek öncelikli amacımızdı. Fakat gençlerimizi sadece bu geziyle sınırlandırmak, bizim gibi sınırları olmamayı hayal eden bir MYO için doğru olmazdı. Öğretim sürelerinin çoğunun Köse ilçesinde geçtiğini düşününce, kültürel bir gezi ile ilimizin önemli kültürel ve turistik yerlerini görmelerinin de güzel olacağına karar verdik. Görüyorum ki bu hedefimizi gerçekleştirdik. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Sosyal Güvenlik Programı hocalarıma teşekkür ediyorum. Araç tahsisi noktasında bize yardımcı olan Üniversitemize, ücretsiz ziyaretler gerçekleştirmesine destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Gençlerimizin gelişiminden moral ve motivasyonuna kadar her türlü çabayı gösteren akademik ve idari personelimize teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Gezerken öğrenmek, öğrenirken de eğlenmek amaçlı olarak Üniversitemizde ve meslek yüksekokullarımızda yıl boyunca çeşitli teknik ve kültürel geziler planladık. Öğrencilerimizin planladığımız bu gezilerde Gümüşhanemizin hem kültürel ve hem de doğal güzellerini görmelerini istedik. Çünkü öğrencilerimiz bizlerin gönül elçileridir. Onların buran güzel anılarla ayrılmalarını, ilimizi ve Üniversitemizi iyi hatırlamalarını ve tanıtmalarını istiyoruz. Bu amaçla da gerçekleştirilen geziler kapsamında öğrencilerimize yol gösteren herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize dönem sonu sınavlarında başarılar diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.