İletişim Fakültesi Merkeb-i Mesai ile 20. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nde

Üniversitemiz İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından hazırlanan belgesel film uluslararası bir başarıya imza attı.

Yönetmenliğini Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencimiz Hasan Erdoğmuş’un yaptığı “Merkeb-i Mesai” isimli belgesel film, 20. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nde finale kalarak ilk 10 film arasına girme başarısı gösterdi.

Frankfurt ve çevresinde Kültürlerarası Transfer Derneği’nin, Hessen Eyaleti Kültür ve Bilim Bakanlığı, T.C. Kültür Bakanlığı Frankfurt Belediyesi ve T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla organize ettiği 20’nci Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali başladı. Festival kapsamında 8’inci kez gerçekleşecek olan ‘Alman Sinemacılar Gözü ile Türk Filmleri Uzun Metraj Film Yarışması’, bu yıl ilk kez yapılacak olan ‘Belgesel Yarışması’ ve ‘12. Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması’nda ödül alan filmlerle Uzun Metraj Film Yarışması’nda ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kadın’, ‘En İyi Erkek’, ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’, ‘En İyi Senaryo’ ve ‘En İyi Müzik’ dallarının birincileri 6 Kasım’da Frankfurt’ta gerçekleştirilecek toplantıda açıklanacak.

Festivalde ilk kez düzenlenen ‘Belgesel Yarışması’ndaki ilk 10 sıralamaya giren filmler de şöyle:

Bir Rüya Gördüm - Yönetmen: Cantez Esenç / Burcu Cantekin,

Büyülü Fener Bekçileri - Yönetmen: Bahadır Kapır/ Ferhat Zengin,

Kadın Olmanın Günahı - Yönetmen: Ümran Safter,

Kimsesizler Oteli - Yönetmen: Rıdvan Karaman,

Kromozom Kardeşler - Yönetmen: Hasan Kalender,

Merkeb-i Mesai - Yönetmen: Hasan Erdoğmuş,

Sevan the Craftsman - Yönetmen: Ümran Safter,

Sınırlar - Yönetmen: Ece Cantürk,

Umudun Kanadında - Yönetmen: Ümran Safter,

Uzun Yolculuk - Yönetmen: Mesut Gengeç.

6 Kasım 2020 tarihine kadar devam edecek olan festival bu yıl salgın nedeniyle mini versiyon halinde düzenlendi.

20. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nde finale kalarak ilk 10 film arasına girme başarısı gösteren ve Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli “Merkeb-i Mesai” adlı belgesel film Mardin’in Artuklu ilçesinde çekildi. Belgeselde, ilçe sokaklarının dar olması nedeniyle belediye bünyesinde kadrolu olarak çalışan eşeklerin mesaileri ve işçiler anlatılıyor.

Belgesel filmin başarısından dolayı büyük memnuniyet ve gurur duyduklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Üniversitemiz İletişim Fakültesi tarafından alınan bir başarının daha haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencimiz Hasan Erdoğmuş’un yönetmenliğini üstlendiği belgesel film 20. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nde ilk 10 film arasına girdi. Bizim dışarıya açılan yüzümüz olan İletişim Fakültemiz yakaladığı bu başarılarla birlikte üniversitemizi ve Gümüşhanemizi yurtdışında da başarılı bir şekilde temsil etmektedir. Fakültemiz Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından hazırlanan ‘Merkeb-i Mesai’ adlı belgesel film bu yönüyle bizler için birer gurur kaynağıdır. Bu nedenle de öğrencimiz Hasan Erdoğmuş’u yürekten kutluyorum. Fakültemizin mutfağında yetişen birbirinden değerli öğrencilerimiz üniversitemizin gönül elçileri olmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimizin yetişmesinde büyük emekler harcayan hocalarımızın da hakkı ödenmez. Bu başarı onların sayesinde ortaya çıktı. Bu nedenle de İletişim Fakültesi’ndeki tüm hocalarımıza, idari kadromuza öğrencilerimizin bu başarılarında pay sahibi olduklarından dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.