Hemşirelik Bölümü İç ve Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi

Akreditasyon süreci kapsamında Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından birincisi düzenlenen İç ve Dış Paydaş Toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Hemşirelik Bölümü ders müfredat içeriği, uygulamalı ve seçmeli dersler, yaz stajı uygulaması, mezuniyet sonrası istihdam konularının ele alındığı toplantıya iç paydaş olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarından Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seher Çakmak, Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sevda Uzun, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çolak, Dr. Öğr. Üyesi Esma Akyıldız, Dr. Öğr. Üyesi Aydanur Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Nurşen Kulakaç, Arş. Gör. Dr. Murat Semerci, Arş. Gör. Cemile Aktuğ ve Arş. Gör. Burak Elik katıldı. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıya dış paydaş olarak da Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Nural ve Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Havva Karadeniz, Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Temiz ve Dr. Öğr. Üyesi Enes Bulut katıldı.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seher Çakmak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda dış paydaşlar HEPDAK (Hemşirelik Eğitim Programları Düzenleme ve Akreditasyon Derneği) standartları kapsamında mentör hemşire, rehber hemşire ve kariyer danışmanlığı uygulamalarının getirilmesi, yaşam boyu öğrenmeyi destekleyen seçmeli derslerin açılması, ölçme ve değerlendirme komisyonunun kurulması, alt yapı projeleri ile laboratuvara simülasyon maketlerinin alınması gibi önerilerde bulundu. Toplantı Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seher Çakmak’ın genel değerlendirmesi ile sona erdi.

Akreditasyon süreçlerinin Üniversitemizin kalitesine güç katacağını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Üniversitemiz, kaliteli eğitim ve araştırma faaliyetleriyle toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen, ulusal ve uluslararası alanda tanınan bir eğitim kurumu olma hedefiyle ilerlemektedir. Düzenlenen toplantıda, Hemşirelik bölümümüzün akreditasyon süreci hakkında bilgi paylaşımının yapılması, iç ve dış paydaşlarımızın görüşlerinin alınması gibi bölümün gelişimi için stratejik adımlar atıldı. Bu süreçte, akademik kadromuz, öğrencilerimiz, mezunlarımız, sağlık sektörü temsilcileri ve diğer paydaşlarımızın katkılarına ihtiyaç duyacağız. İç ve dış paydaşlarımızın gerçekleştireceği değerli değerlendirmeler ve öneriler, Üniversitemizin güçlü yönlerini belirlememize ve zayıf noktalarımızı geliştirmemize yardımcı olacaktır. Akreditasyon süreçlerimiz Üniversitemizin eğitim kalitesini ve uluslararası kabulünü artırmasını sağlayacak, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş olanaklarını ve kariyerlerini güçlendirecektir. Bu vesileyle de sürece katkıda bulunan tüm personelimizi kutluyor, dış paydaşlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”