Güvenlik Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Üniversitemizin ev sahipliğinde ve Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek başkanlığında “Güvenlik Koordinasyon Toplantısı” yapıldı.

Üniversitemizde eğitim öğretimin özgür ve güvenli ortamda sürdürülebilmesi, öğrencilerimizin terör faaliyetlerinden uzak tutulması, ortaya çıkacak çatışma ve kavgaların zamanında engellenmesi ve meydana gelebilecek müessif olayların önlenebilmesi amacıyla düzenlenen toplantı, 2022-2023 akademik yılı “Üniversitede Huzur ve Güveni Artırma İl Komisyonu” başlığı altında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirilen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “19 Eylül 2022 tarihinde Üniversitemizde eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte ilk Güvenlik Koordinasyon Toplantısı’nı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Üniversitemize hali hazırda 21 bin 400 öğrencimiz kayıt olmuş durumda ve birinci ek yerleştirmelerden de 750 öğrencimizin gelmesiyle bu sayımız 22 bin 150 oldu. Valiliğimiz başta olmak üzere bütün kurumlarımızın gayretiyle yaz döneminde otelleri yurda dönüştürme de dahil bütün tedbirleri Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz aldı. Bugüne kadar bir problem yaşamadık. Umuyoruz ki bundan sonra da yaşamayız. Geçen yıl sebepler farklıydı. Hepimiz o süreci yaşadık. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bu süreci sıkıntısız atlatmamızda katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından toplantının önemine dikkat çeken Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ise; “2022-2023 eğitim-öğretim yılı güvenlik toplantısı kapsamında üniversitelerimizin sağlıklı bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütebilmesi için üzerine yük düşen bütün kurumlarımızın temsilcileriyle beraber bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Toplantımızın Üniversitemize, çocuklarımıza ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, Rektör hocamızın da dediği gibi inşallah bu sene devletimizin aldığı tedbirlerle gelen her bir evladımızın ilimizde herhangi bir sıkıntı yaşamaksızın, öncelikle barınma sorunu arkasından da en güvenli, en sağlıklı şekilde nasıl olması konusunda istişarelerde bulunacağız. Almış olduğumuz tedbirleri tekrardan gözden geçireceğiz. Üniversitemizin bizden öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli eğitim almaları noktasında beklentileri, bizlerden talepleri neyse onları tekrar değerlendireceğiz. Amacımız huzur şehri olan Gümüşhane’mizde evlatlarımızın en sağlıklı, en huzurlu şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmeleridir. İnşallah güven ve huzur buldukları bu şehirde 22 bin 150 üniversite öğrencisini konuk etmek, buradaki evlatlarımızın da burada daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütebilmesi adına devletimiz her bir kurumuyla bütün tedbirlerini almış vaziyettedir. Kazasız, belasız ve hayırla geçecek bir akademik takvim diliyorum” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Üniversitemizde eğitim-öğretimin sağlıklı, sorunsuz ve huzurlu bir şekilde yapılabilmesi için alınacak tedbirler masaya yatırıldı.