Engelli Öğrencimizin Ders Hayalini Gerçekleştirdik

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ve Gençlik Merkezi iş birliğiyle doğuştan bedensel engeli bulunan Fatih Demir’in sınıf ortamında ders işleme hayali gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezi gönüllüleri, sınıf ortamında ders işleme hayali kuran Fatih Demir’in hayalini gerçekleştirebilmek amacıyla Üniversitemiz ile iletişime geçti. Üniversitemiz tarafından olumlu karşılanan talep sonrasında Fatih Demir, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertaç Timur Demir’in dersine davet edildi. İletişim Fakültesi amfi salonunda gerçekleşen ders kapsamında Fatih Demir, öğrenciler ile birlikte sinema filmi izleme imkânına erişti.

Gerçekleştiren anlamlı etkinlikle ilgili Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertaç Timur Demir şu ifadelere yer verdi: “Gençlik Merkezi aracılığıyla Üniversitemize doğuştan engeli bulunan bir öğrencimizin sınıf ortamını deneyimleme talebi iletildi. Biz de bu talebe kendimizden bir şeyler katarak, öğrencimize bir hatıra bırakmak istedik. Bu sebeple de amfi salonumuzda ders kapsamında yer alan bir sinema filminin gösterimini uygun gördük. Düzenlenen bu ders hem Fatih Demir kardeşimiz için hem de bizim için hoş bir hatıra olarak zihinlerimizde yerini aldı.”

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise düzenlenen etkinlikle ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: “Üniversiteler bilim yuvaları olduğu kadar, toplumun sesine de kulak veren ve bunları dikkate alan kurumlardır. Ancak bu şekilde katma değer üretileceğine inanıyoruz. Bu kapsamda fiziksel engeli bulunan Fatih Demir isimli bir vatandaşımızın sınıf ortamında ders işleme hayali olduğu yönündeki bir istek Gençlik Merkezi tarafından bize iletildi. Biz de memnuniyetle bu anlamlı talebe olumlu bir karşılık verdik. İletişim Fakültemiz ve Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından yürütülen süreç neticesinde Üniversite olarak engelli bir kardeşimizin hayalini gerçekleştirmesine ve mutluluğuna ortak olduk. Fatih’in söz konusu isteğinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Gençlik Merkezi’ne ve İletişim Fakültemize teşekkür ediyorum.”