DOKKAF İçin Geri Sayım Başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ve Üniversitemizin de paydaşı olacağı DOKKAF (Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı) için geri sayım başladı.

Bölgesel Kariyer Fuarları ile Türkiye’nin önde gelen işverenlerini, 40 gün boyunca 11 farklı şehirde gençlerle buluşturan kariyer fuarlarının bir sonraki durağı olan DOKKAF, KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) ev sahipliğinde ve Üniversitemizin de arasında bulunduğu 7 üniversitenin desteği ile düzenlenecek. Her bölümden öğrenci ve mezunlara yönelik gerçekleştirilecek olan Kariyer Fuarında; iş/staj imkânı yakalama şansı, mülakat simülasyonları, atölye/örnek olay çalışmaları, kariyer söyleşileri, kurum tanıtımları, işveren kariyer sohbetleri, alanında uzman kişilerle tanışma fırsatı ve daha birçok fırsat öğrencilerimizi bekliyor. Fuara farklı üniversitelerden ve bölgemizden toplam 15.000’den fazla öğrenci ve mezunun katılması öngörülüyor. 4-5 Mart 2022 tarihleri arasında Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda gerçekleştirilecek fuara katılımlar ücretsiz olup, fuar alanına gidişler Üniversitemize tahsis edilen araçlarla sağlanacak.

Gerçekleştirilmesi planlanan fuar hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, şunları söyledi: “Üniversitemizin de paydaşı olduğu, çok kapsamlı ve sürdürülebilirlik açısından önemli geri dönüşümler elde edeceğimize inandığımız DOKKAF (Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı) için az bir zaman kaldı. Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimizin geleceklerine yön vermeleri açısından ufuklarını açacak olan bu fuar için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bu konuyla ilgili olarak Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüz büyük bir çaba zarf etti. Fuar ile birlikte öğrencilerimiz; kamu ve özel sektörden binlerce işverenin yıl boyunca yayımladıkları ve bazıları sadece Üniversitemize özel olarak açılan ilanları takip edebilir, ilgilendikleri alanlara başvurabilirler. İşverenler, Üniversite Kariyer Merkezleri, fakülteler ve öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen atölye/örnek olay çalışmaları, seminerler, yarışmalar, teknoloji kampları gibi kariyer gelişimine katkı sağlayacak farklı alanlardaki etkinlikleri inceleyebilirler. Böylelikle gençlerimiz günlerce firmaları kapı kapı dolaşmadan, birçok kariyer fırsatını yerinde değerlendirmiş olacak. Bütün bunların yanı sıra 7 üniversitenin öğrencileri ve mezunları hep bir arada olacak ve etkileşimde bulunacaklar.

Bu amaçla da fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi olmak üzere ev sahipliğinde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne ve paydaş üniversitelerimize, Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi Başkanlığımıza, tüm özel ve kamu kuruluşlarımıza, Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüze, fuarda görev alacak akademik ve idari personelimize ve Doğu Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı’nın organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, fuara katılacak tüm öğrencilerimize de şimdiden başarılar diliyorum.”

Geleceklerine yön vermek için fuara katılmak isteyen öğrencilerimiz ve mezunlarımız Yetenek Kapısı (https://www.yetenekkapisi.org/) web adresi üzerinden kayıtlarını kolaylıkla oluşturabilirler.