7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Kutlandı

2020-2021 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri “7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’ vesilesiyle bir araya geldi.

Düzenlenen etkinlikte Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Veli Çam, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu noktalara dikkat çekti: “Sizler, bizlerin ilk mezunları olacaksınız. Sivil havacılığı geliştirme gayesiyle hepinizi havacılık sektörünün en iyi yerlerinde görmek istiyoruz. Üniversitemizin havacılık bölümlerinde sivil havacılık sahasına emek veren değerli akademisyenler, personeller ve öğrenciler başta olmak üzere tüm dünya havacılarının ve Türk havacılarının gününü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte konuşan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Köse ise “Havacılığın güvenli ve sistemli bir şekilde işletilmesi için uluslararası standartlar belirlemek amacıyla 1992 yılında kurulan ICAO’nun kuruluş günü olan 7 Aralık tarihi tüm dünyada ‘Sivil Havacılık Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bizler de bugün sivil havacılık gününü kutlamak amacıyla bir araya geldik. Atatürk’ün dediği gibi ‘Kanatlı bir gençlik, memleketin geleceği bakımından en büyük güvencedir.’ Bizler sizlerin omuzlarına geleceğimizi yükledik. Eminim ki her birinizin içinde var olan azim ve çalışkanlık ile bu emanete en iyi şekilde sahip çıkacaksınız. Hepinizin günü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Gerçekleştirilen programın önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek düzenlenen etkinlik için şu açıklamalarda bulundu: “Ulaşım, bizler için önemli ve vazgeçilmez bir unsurdur. 7 Aralık 1944 yılında Chicago Anlaşması ile kurulan ve Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü, kuruluşunun 50’nci yılı olan 1994 yılında aldığı bir genel kurul kararıyla 7 Aralık’ı ‘Dünya Sivil Havacılık Günü’ olarak ilan etmiştir. Bu sebeple de 27 yıldan bu yana 7 Aralık tarihi Dünya Sivil Havacılık Günü olarak kutlanmaktadır. Sivil havacılık faaliyetlerinin dünya genelinde emniyetli ve düzenli bir şekilde yürütülmesi ve bu alandaki yetişmiş eleman ihtiyacının giderilmesi adına Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde Havacılık Yönetimi Bölümü’nü açarak ilk öğrencilerimizi almaya başlamıştık. Ulaşımın her daim önemli bir faktör olduğunu göz önüne alarak yaptığımız bu açılım ile birlikte öğrencilerimize eğitimlerimizi vermeye devam ediyoruz. 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü vesilesiyle ilk defa düzenlenen bu programın hayırlı olmasını diliyorum. Programın düzenlenmesinde emeği geçen Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Alper Veli Çam ve tüm personelimize teşekkür ediyor, Havacılık Yönetimi Bölümümüzün 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.”