45. Turizm Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

15-22 Nisan 2021 tarihleri arasında 45’incisi düzenlenen “Turizm Haftası” etkinlikleri, Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından farklı konu ve konuklarıyla düzenlenecek 3 etkinlik ile kutlanacak.

19 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 21:00’da başlayacak “Roma İmparatorluğu’nun Lejyon Kenti” başlıklı ilk etkinlikte Kelkit Satala Antik Kenti’nin Arkeolojik Kazı Süreci, Satala Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Şahin Yıldırım ve Gümüşhane Müze Müdürlüğü Uzman Arkeolog Elif Öktem tarafından anlatılacak. Programa https://ss1.gumushane.edu.tr/b/ugu-cfr-tud-cqh bağlantısı üzerinden çevrim içi olarak katılım sağlanabilecek.

Programların ikincisinde, Gümüşhaneli hemşerimiz Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Sahrap Soysal ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) başkanı Zeki Açıkgöz konuk olacak. “Yöresel Gastronomi Kültürü” başlıklı program 20 Nisan 2021 Salı günü saat 21:00’da düzenlenecek. Etkinlik https://ss1.gumushane.edu.tr/b/era-yau-gqt-h7g bağlantısı üzerinden takip edilebilir.

Turizm Fakültesi 45’inci Turizm Haftası Etkinlikleri, Gümüşhaneli efsane kayakçı merhum Muzaffer Demirhan’ın anılacağı “Dağların Delisi Muzaffer Demirhan” adlı programla son bulacak. Programda, Muzaffer Demirhan’ı milli kayakçı Göksay Demirhan anlatacak. Bu etkinliğin tarihi ise 21 Nisan 2021 Çarşamba saat 21:00’dır. Etkinliğe https://ss1.gumushane.edu.tr/b/sav-5vn-anz-bmc uzantısından ulaşmak mümkün olacak.

Gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Her yıl çeşitli etkinlikler ile 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’ bu yıl ne yazık ki Covid-19 salgını sebebi ile yüz yüze ortamlarda gerçekleştirilemeyecek. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Üniversitemiz Turizm Fakültesi çevrim içi olarak düzenleyeceği 3 etkinlikle farklı bir şekilde kutlanma yapmayı planlanıyor. Bilindiği üzere ülkelerin kalkınmasında ve kültürel arası etkileşimde turizm çok önemli bir yere sahiptir. Görülmeye ve gezilmeye değer yöreleri ile ülkemiz, kendi içerisinde barındırdığı zenginlikleriyle bir turizm cennetidir. Gümüşhane ilimiz de bu zenginliklerden nasibini almıştır. Gümüşhane Üniversitesi olarak ilimizdeki turizm faaliyetlerinin çeşitlilik kazanıp artması için yürütülen birçok çalışma içerisinde yer aldık. Bilimsel ve akademik alanda yaptığımız çalışmalarla ilimizin saklı zenginliklerini turizme kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu salgın süreci sona erdikten sonra turizmin, ülkemiz için tekrar geleceğin önemli bir sektörü olacağından hiç şüphemiz yoktur. Turizmin yeniden hareketlilik kazanması ve kısa sürede eski günlerine kavuşması hepimizin ortak temennisidir. Bu sebeple de 15-22 Nisan tarihlerinde 45’incisi kutlanacak olan ‘Turizm Haftası’nı kutluyorum. Birbirinden değerli bu 3 etkinliğine katılım sağlayacak konuklarımıza verecekleri değerli bilgiler için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Adı geçen etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Zira arkadaşlarımız Gümüşhane tarihine çeşitli vesilelerle damgasını vurmuş kişi ve gelişmelerin anlatılması için çaba gösteriyorlar. Bu anlamda katkıları çok değerlidir. Konuya ilgi duyan herkesi belirtilen gün ve saatlerde etkinliklerimize bekliyoruz.”