4 Ekim’de Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

Üniversitemiz Senatosu tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılı derslerinin 04 Ekim 2021 Pazartesi günü başlamasının uygun olacağına karar verildi.Kararda; ülkemizde COVID-19 vakalarının henüz istenilen düzeye ulaşmamış olması ve ÖSYM tarafından Üniversitelere ikinci ek yerleştirme yapılacak olması nedeni ile 20 Eylül 2021 Pazartesi günü başlaması planlanan 2021-2022 Güz Dönemi derslerinin başlama tarihi yeniden değerlendirilerek, Güz Dönemi önlisans, lisans ve lisansüstü derslerinin 04 Ekim 2021 Pazartesi günü başlamasının uygun olacağı görüşüne yer verildi. Ayrıca Üniversitemizde 2021-2022 eğitim-öğretimin, Yükseköğretim Kurulu Kararları ve Sağlık Bakanlığı tedbirleri dikkate alınarak, akademik birimler özelinde açılan derslerin “yüz yüze ve yüzde 40’a kadar uzaktan eğitim karması” şeklinde yapılmasına karar verildi.
      Alınan kararların devamında 2021-2022 eğitim-öğretim yılının sağlıklı ve güvenli yürütülebilmesi için Üniversitemizde akademik ve idari personel ile öğrenciler aşılama konusunda teşvik edilecek ve aşı olmayanlardan haftada 2 kez PCR testi istenecektir. COVID-19 aşısının 2’nci dozunu en az 15 gün önce olan veya en çok 72 saat öncesine ait PCR testi negatif olan öğretim elemanları ve öğrenciler derslerini maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak yüz yüze yapabilecektir. Üniversitemizin yerleşkesinde bulunan tüm binalara HES kodu ve COVID-19 aşı kartı ile girişler yapılacaktır. Üniversitemizin kapalı mekanlarında maske, mesafe ve hijyen kuralları zorunlu olacaktır. İlgili birimler ile öğretim elemanları tarafından derslik ve laboratuvarlarda camların açık tutulması, dersliklerin havalandırması konusunda hassasiyet gösterilecek ve ders (teorik veya uygulama) süreleri 30 dakikadan az olmayacak şekilde sınırlandırılıp ara verilerek yapılacaktır. Havalandırma koşulları iyi olmayan amfi, derslik ve laboratuvarlarda maksimum kişi sayısı ve kapasiteye dikkat edilerek öğrenciler gruplara bölünecektir. Dersini konuşarak yürüten öğretim elemanları ihtiyaç duyması halinde maske yerine siperlik kullanabilecektir. Derslerin (teorik ve uygulama) ara sınav, mazeret sınavı, final sınavı, bütünleme ve mezuniyet sınavları yüz yüze gerçekleştirilecektir. Üniversitemizin ilgili birimleri tarafından web sayfası, e-posta vb. iletişim araçları ile “COVID-19 Salgını döneminde kampüs yaşamına uyum koşulları” konusunda bilgilendirmeler yapılacaktır.
      2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrencileri karşılamanın heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, yüz yüze eğitimin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için aşı başta olmak üzere maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesinin önemine vurgu yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Zeybek, açıklamasında şu noktalara dikkat çekti:
      “Uzun bir aradan sonra büyük bir heyecanla öğrencilerimizle yeniden yüz yüze eğitimle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan karada derslerin yüz yüze ve yüzde 40’a kadar uzaktan eğitim karması ile yürütülmesinin uygun olacağı kararı alındı. Böylelikle öğrencilerimiz, derslerinin büyük bir çoğunluğunu yüz yüze yapma imkânı bulacak. Tabi yüz yüze eğitimin gerekli olmadığı ve çevrim içi bir şekilde yapılabilecek dersler de Üniversitemiz uzaktan eğitim sistemiyle öğrencilerimize verilmeye çalışılacak. Her zaman üzerinde önemle durduğumuz aşı, COVID-19 salgını ile mücadele etmek için bir gereklilik haline geldi. Öğrencilerimizden ricamız, eğitim-öğretimin yüz yüze ve sağlıklı bir şekilde devam etmesi için bir an önce aşılarını tamamlamalarıdır. Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği için bütün adımları atıyoruz. İnanıyorum ki birlik olup birbirimize destek olduğumuz taktirde bu salgının üstesinden yine birlikte geleceğiz. Bu vesileyle 2021-2022 eğitim-öğretim yılı Güz döneminin tüm öğrencilerimize, akademik ve idari kadromuza hayırlı olmasını diler, 04 Ekim 2021 Pazartesi günü yüz yüze eğitimle buluşmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım.”
Üniversitemiz Senatosu tarafından yayımlanan 2021-2022 Eğitim Öğretime yönelik Akademik takvim, Üniversitemiz web sayfası üzerinden yayımlanmıştır.