4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası

Her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla Rektörümüz bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şunları söyledi:

“Sağlıklı ve güvenli yaşam alanları ve çalışma ortamlarının önemini toplum olarak bir kez daha anladığımız bu günlerde, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kültürünün oluşması ciddi önem arz etmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 1987 yılından itibaren ülkemizde her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası adı altında kutlanan bu günlerde iş sağlığının çalışma hayatı için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğu vurgulanmaktadır. En önemli milli meselelerimizden olan kalkınma ve sanayileşmenin sağlıklı bir düzlemde yürütülebilmesi, toplumumuzun tüm kesimlerine fayda üretebilmesi, ancak tam anlamıyla benimsenmiş iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri ile mümkündür. Bundan dolayı çalışma ortam gözetimleri, periyodik sağlık muayeneleri, İSG temel eğitimleri, risk değerlendirme ve acil durum planları çalışmaları ile Üniversitemiz İSG Koordinatörlüğü, Bakanlığımızca belirlenen kurallar çerçevesinde başarıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu bağlamda Üniversitemizin bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İSG Koordinatörlüğümüzün iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışanlara, öğrencilere ve toplumun tüm kesimlerine yönelik faaliyetleri önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm işveren ve çalışanlarımızın İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nı kutluyor, herkese sağlıklı ve mutlu bir çalışma hayatı diliyorum.”