2023 Yılı BESYO Özel Yetenek Sınav Kılavuzu

11-15 Eylül 2023

Yedek Yerleştirme

BESYO Binası

ÖNEMLİ UYARI: Sınav Üst Kurulu, gerektiğinde ilan edilmek suretiyle; sınavla ilgili her türlü değişikliği yapabilir. Adaylar, sınav üst kurulunun duyuru ve ilanlarını takip etmek zorundadır.
Ön Kayıt Yeri ve Tarihi
Ön kayıtlar, adayların özel yetenek sınavı için web sitesindeki belirtilen iletişim adresi kanalı ile şahsen ya da bir yakını ile gerçekleştirilecektir.(KARGO VEYA POSTA YOLUYLA GÖNDERİLEN EVRAKLAR TESLİM ALINMAYACAKTIR.)

Başvuru Koşulları

a)2023 yılında YKS-TYT’ ye girmiş olmak,
b)

BÖLÜM

TABAN PUAN       MİLLİ          SPORCU SPOR LİSESİ

ENGELLİ
   SPORCU

ŞEHİT YAKINI(1.derece)
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı
Antrenörlük Eğitimi Bölümü TYT 150 TYT 140 TYT 140 TYT 100 TYT 140
Spor Yöneticiliği (I. Öğretim) TYT 150 TYT 140 TYT 140 TYT 100 TYT 140
Spor Yöneticiliği (II. Öğretim) TYT 150 TYT 140 TYT 140 TYT 100 TYT 140

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne başvuracak adayların, ÖSYM’nin 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu’nda belirtildiği üzere başvuru yapabilmeleri için Y-TYT’ de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir.

2022-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan 2023-YKS’nin hiçbir oturumuna girmeden 2023 yılında sadece “Özel Yetenek Sınavı” sonuçlarına göre öğrenci alacak yükseköğretim programlarına başvurmak isteyenlerin Dönüştürülmüş Puanlarının hesaplanabilmesi için başvuru süresi içinde 2023-YKS başvurularını yapmaları gerekmektedir.

c)Engelli adayların Yükseköğretim Kurul Başkanlığı’nın 15.02.2018 tarih ve 32625594-11624 sayılı yazısına istinaden; bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu,dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgeleyenlerden en az 100.000 veya daha yüksek puan (Orta Öğretim Başarı Puanı eklenmemiş ham puan)almış olan aday başvuru yapabilecektir. Engelli adaylar kendi aralarında değerlendirilecektir.
d)Spor Özgeçmiş Dosyası ile başvuracak adaylar için ilgili federasyonlarca onaylanmış spor özgeçmişini gösterir belge/belgeler, (1 - 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında BESYO Müdürlüğüne şahsen ya da bir yakını tarafından teslim edilmelidir. NOT: 11 Ağustos 2023 tarihi mesai bitimi olan 17.00 saati sonrasında gelen evraklar ve eksik evraklar değerlendirmeye alınmayacaktır. ÖNEMLİ NOT: “4.2. Spor Özgeçmişi İle İlgili Hususlar” bakınız).
e)Milli sporcular için ilgili özerk veya resmi spor federasyonlarından veya Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne (en az Genel Müdür Yardımcısı) onaylı (kaç ülkenin katıldığı ve yıldız, genç, büyükler vb. gibi millilik kategorisi belirtilen) Millilik Belgesinin aslı veya noter tasdikli fotokopisi (12.05.2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Sporcu Belgesi verilmesi hakkında yönetmelikte yer alan yarışmalar esastır).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOT: Sağlık Raporunda "Özel Yetenek Sınavına girmesinde herhangi bir sakınca yoktur." ibaresi bulunması gerekmektedir.

Besyo Özel Yetenek Başvuru Formuna Ulaşmak için Tıklayınız.

Gerekli bütün açıklamalar aşağıdaki kılavuzda mevcuttur.