100. Yılında Tarihi Başarı

Güreş Şampiyonası’nda tarihinde ilk kez takım halinde şampiyon olan Güreş Milli Takımı’nda yer alan öğrencimiz Alperen Berber, Grekomeren Stil 82 Kg’da dünya ikincisi oldu.
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da 23-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen U23 Dünya Şampiyonası’nın son gününde milli takımımız aldığı madalyalarla büyük bir başarıya imza attı. Grekoromen stilde 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan U23 Grekoromen Güreş Milli Takımı, tarihinde ilk kez takım halinde dünya şampiyonu oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türkiye Güreş Federasyonu’nun (TGF) kuruluşunun 100. yılında alınan başarı büyük mutluluk ve gurur yaşattı. Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Alperen Berber, düzenlenen U-23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda Grekomeren Stil 82 kilogramda dünya ikincisi olarak başarıyı göğüsledi.
U-23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda madalya elde eden sporcular şöyle: Muhammet Hamza Çakır 1’inci, Alperen Berber 2’nci, Mustafa Sefa Yıldırım 2’nci, Mustafa Olgun 2’nci, Adem Burak Uzun 3’üncü ve Mert İlbars 3’ncü oldu.

Türk milli takımının kafilesinde; 2 yönetici, 5 teknik ekip ve 10 sporcu yer aldı. TGF Başkan Vekili Kerim Salman, TGF Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Ağa, Teknik Direktör Erdoğan Karaali, antrenörler; Şaban Donat, Bayram Özdemir, Cenk İldem ve Atakan Yüksel ile sporcular; Adem Burak Uzun, Mert İlbars, İsmail Culfa, Mustafa Sefa Yıldırım, Mehmet Ali Göçmen, Ömer Can Doğan, Alperen Berber, Muhittin Sarıçiçek, Mustafa Olgun ve Muhammet Hamza Çakır kafilede yer aldı.

Gümüşhane Üniversitesi olarak alınan başarıdan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bugün bir kez daha üniversitemizin ve Türk sporunun gurur kaynağı olma fırsatını yakaladık. Bu büyük başarıda yer alan öğrencimiz Alperen Berber, Grekomeren Stil 82 Kg’da dünya ikincisi olarak bizleri gururlandırdı. Bu büyük başarılar, genç sporcularımızın ve Türk güreşinin geleceği için umut verici bir işarettir. Türk sporunun ve üniversitemizin bu tür başarıları, özveri, disiplin ve çalışma azmiyle mümkün olmaktadır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz güçlü altyapısı, kaliteli akademik ve idari personeliyle geleceğin sporcularını yetiştirmeye devam ediyor. Gelecekte daha fazla başarılar elde etmek için birlikte çalışmaya ve öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Bu büyük başarıları kutlamak, sadece spor dünyasına değil, aynı zamanda Üniversitemizin ve ülkemizin gururunu taşımak anlamına geliyor. Bu vesileyle de Türk sporunu uluslararası arenada temsil eden tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyoruz.”