Yaz Okulu Dersleri Başladı

Üniversitemizde 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde başlatılan Yaz Okulu uygulaması, 2018-2019 Eğitim - Öğretim döneminde de açılan derslerle birlikte diğer üniversitelerden de öğrenci alarak derslere başladı.

Üniversitemiz bünyesinde Yaz Okulu uygulamasının ilk başlatıldığı 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 456 öğrencinin kesin kayıt yaptığı, 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde ise yeni programlara açılan dersler bünyesinde diğer üniversitelerden gelen 170 öğrencinin de katılım gösterdiği, toplamda 1546 öğrenci ile derslere başlandı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat, Harita ve Makine Mühendisliği bölümlerine en fazla başvurunun yapıldığı Yaz Okulu uygulaması 7 hafta sürecektir. Derslerin ara sınav ve final sınavlarının yapılmasıyla birlikte sona ermesi planlanmaktadır.

Yaz Okulu uygulaması ile tüm öğrencilerin başarılı bir ders dönemi geçirmelerini dileyen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Üniversitemiz tarafından başlatılan Yaz Okulu uygulaması ile mezun durumda ve ders tekrarı yapma gerekliliği olan öğrencilerimiz herhangi bir mağduriyet yaşamadan derslerini geçebileceklerdir. 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 456 öğrencinin talebi doğrultusunda Yaz Okulu uygulaması açılmış, aradan geçen iki yıl gibi kısa bir sürede ise bu sayı 1546’ya ulaşmıştır. 15 öğrenci kontenjanı şartını tamamlayan programlarda ders açma hakkının tanımlanmasıyla birlikte 7 haftalık sürece tekabül eden ders dönemi başlamıştır. Eğitim sonunda ara ve final sınavlarında da başarılı oldukları takdirde öğrencilere dönem kaybı yaşamadan o dersi geçme imkânı verilmektedir. İlk temennimiz ise öğrencilerimizin derslerinden başarılı bir şekilde geçmeleridir. Bu vesileyle de hem üniversitemiz hem de diğer üniversitelerden gelen sevgili öğrencilerimize iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.