Üniversitemizin Süleymaniye Mahallesi Çalışma Ofisi Açıldı

Gümüşhane’nin tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde Akagün ailesi tarafından bağışlanan ve İl Özel İdaresi tarafından restore ettirilerek üniversitemize tahsis edilen Rektörlük Çalışma Ofisi olarak hizmet verecek olan tarihi konak düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Üniversitemize bağışlanan tarihi konağın açılış töreninde konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş Gümüşhane’nin en önemli değerlerinden birisinin Gümüşhane Üniversitesi olduğunu dile getirdi. Vali Memiş “Biz bu konağa yaklaşık 850 bin lira para harcadık ve bedelsiz olarak Gümüşhane Üniversitesine verdik. Buradaki çalışmalarımız artarak devam edecek. Gümüşhane’nin geleceği var.” açıklamasında bulunarak konağın üniversitemize hayırlı olmasını diledi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de hem valilik hem de belediye olarak Süleymaniye Mahallesi’nde ofis açtıklarını dile getirerek, üniversitenin de buraya gelmesinin uygun olacağını düşündüklerini söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek sivil mimarinin en güzel örneklerini konakların oluşturduğuna değinerek, “Ben göreve geldikten sonra Valimiz böyle bir konağın Rektörlük ofisi olarak değerlendirilmesini istediğinde müteşekkir olduk. İl Özel İdaresi vasıtasıyla bu tarihi konak tekrar ayağa kaldırıldığı için Valimize ve Özel İdaremize çok teşekkür ediyorum. Bu konağın devamı niteliğinde maden müzesini de finansman sıkıntısını çözebilirsek burada açacağız. Gümüşhane Üniversitesi olarak şehir-üniversite bütünleşmesi adına atılan güzel bir adım oldu.” dedi.

Konağı hibe eden Dr. Metin Akagün ise Süleymaniye mahallesinde Türkler, Rumlar ve Ermenilerin yüzyıllar boyunca burada iç içe, kardeşçe yaşadıklarını belirterek, “Yıllarca harabe halindeydi burası. Şimdi Valimiz, Belediye Başkanımız ve Rektörümüz el ele verdiler. Buraların bir turizm merkezi haline getirilmesinden çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile birlikte Akagün ailesine plaket takdimi yapıldı. Davetliler daha sonra konakta incelemelerde bulundu.