Üniversitemizde Tercih Oranına Göre Öne Çıkan Fakülteler

ÖSYM 2019 sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitemizde bulunan fakültelerimiz %100’ü aşan bir doluluk oranına ulaştı.

Üniversitemiz İletişim Fakültesi, bünyesinde bulunan Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema ile Gazetecilik bölümleri öğrenciler tarafından yüksek oranda tercih edildi. Okul birincileri tarafından da tercih edilen İletişim Fakültemizin doluluk oranı %100’ü aştı. Tercih sonuçlarına göre Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünün birinci ve ikinci öğretim toplam 170 olan kontenjanına 176 öğrenci başvurarak %104 oranında bir doluluğa ulaştı. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü birinci ve ikinci öğretim 120 olan kontenjana 124 öğrenci tarafından tercih yapılarak %103 ve Gazetecilik birinci ve ikinci öğretim 110 kontenjana 114 öğrenci başvurarak %104 oranında bir tercihe ulaştı.

Edebiyat Fakültesinde bu yıl öğrenci alımına başlanan İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü 80 kontenjana 82 öğrenci başvurarak %103 ve Psikoloji bölümü de 70 kontenjanın tamamını doldurarak %100’lük bir tercih edilme oranına ulaştı. Tarih birinci ve ikinci öğretim bölümü 130 kontenjana 134 öğrenci başvurarak %103’lük ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 130 kontenjana 134 öğrenci başvurarak %103’lük bir tercih edilme oranına ulaştı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü tarafından istenen 30 kontenjana 31 öğrenci başvurarak %103 oranında tercih edildi.

İlahiyat Fakültesi İlahiyat bölümü birinci ve ikinci öğretim toplam 160 kontenjana 165 öğrenci tarafından tercih edilerek doluluk oranı %104 oldu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi birinci ve ikinci öğretim toplam 120 kontenjana 124 öğrenci tarafından tercih edilerek doluluk oranı %103 oldu. Beslenme ve Diyetetik bölümü 70 kontenjana 72 tercih yapılarak %103, Hemşirelik bölümü 100 kontenjanın tümünü doldurarak %100’e ulaştı. Sağlık Yönetimi bölümü birinci ve ikinci öğretim toplam 150 kontenjana 154 öğrenci tarafından tercih edilerek %103 oranına ulaştı. Sosyal Hizmet bölümü birinci ve ikinci öğretim toplam 120 kontenjana ise 124 öğrenci tarafından tercih edilerek %103 oranında bir doluluğa ulaştı. Üniversitemiz Turizm Fakültesinde ise Turizm Rehberliği bölümü 50 kontenjana 52 öğrenci tarafından tercih yapılarak %103 oranında bir doluluğa ulaştı.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, fakültelerimizin tercih edilme oranındaki artış ile ilgili olarak şunları söyledi: “ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Fakültelerimizin büyük bir doluluk oranıyla tercih edildiğini gördük. Coğrafi açıdan baktığımızda Gümüşhane Üniversitesi çok zor bir alanda kurulmasına rağmen verdiği eğitim kalitesiyle hızlı bir şekilde büyümektedir. 2019-2020 Eğitim-öğretim yılına 19.630 öğrencisiyle başlayacak olan üniversitemiz, ‘Her İle Bir Üniversite’ projesinin en önemli ayağını ve örnek modelini oluşturmaktadır. 25 Ocak 2017 tarihinde göreve geldiğimizde üniversitemiz adına çalışmalarımızı büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle yapmaya gayret gösterdik. Bütün bir eğitim-öğretim yılı içerisinde yaptığımız kongre, konferans, sempozyum ve tanıtımlarla birlikte üniversitemiz eğitim kalitesinde büyük bir ivme yakaladı. Yakaladığımız bu ivme neticesinde başarılarımızda artmaya başladı. Ulusal ve uluslararası alanda aldığımız ödüller de bunun açıkça göstergesidir. Biz üniversite-şehir kaynaşmasının sloganda kalmaması gerektiğine inandığımız için göreve geldiğimiz günden itibaren bütün yöneticilerimiz ile birlikte bu yönde projeler hazırlıyoruz. Herkesin fikrine katkısına değer veriyoruz. Açtığımız bölümlerde yörenin imkânlarını dikkate alıyoruz. Mezun olduktan sonra iş bulabilir miyim diye düşünen öğrencilerimizi göz önünde bulundurarak açtığımız bölümlerin sürdürülebilir olmasına ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap vermesine önem gösterdik. Açtığımız bu bölümlerin %100’ün üzerinde bir doluluk oranına ulaşması bizleri de sevindirdi. Doluluk oranlarındaki bu performans üniversitemizin bölgenin parlayan yıldızı olduğunun bir göstergesi olarak algılanabilir. Üniversitemiz 2019-2020 eğitim-öğretim yılına yeni öğrencilerini karşılamanın heyecanını yaşıyor. Üniversitemizi tercih edip, aramıza yeni katılan öğrencilerimize hoş geldiniz diyor ve başarı dolu bir üniversite hayatı geçirmelerini temenni ediyorum.”