Üniversitemizde Sanal Mezuniyet Heyecanı

Üniversitemizde Uzaktan Eğitim Sistemi ile 12’nci Kuruluş Yıldönümü Mezuniyet Töreni sanal ortamda canlı olarak düzenlenecek.

Koronavirüs (COVİD-19) salgınından dolayı öğrencilerimizin mezuniyet töreni iptal edilmişti. Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in talimatıyla öğrencilerimizin bu mezuniyet töreni üniversitemiz Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden sanal ortamda canlı olarak gerçekleştirilecek. Hazırlıkları 3 hafta öncesinden başlanılan tören için, birimlerinde dereceye giren 54 öğrencimize Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığımız tarafından mezuniyet cübbeleri ve kepleri gönderildi. Cübbeleri alan öğrencilerimiz duygu ve düşüncelerini kısa bir video ile dile getirdiler. 26 Haziran 2020 Cuma günü saat:15.00’da yapılması planlanan sanal mezuniyet töreni üniversitemiz sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayımlanacak.

Salgının gölgesinde gerçekleşecek törenin mezun öğrencilerimizi motive etmesini amaçladıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu:

“Bildiğimiz üzere ülkemizde ve tüm dünya baş gösteren COVİD 19, bir diğer adıyla Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler gereği toplu alanlarda etkinliklerin yapılması kısıtlandı. Bu kapsamda hepimizin sağlığı için alınan bu tedbirler neticesinde üniversitelerin tüm mezuniyet törenleri de iptal edildi. Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimizin her ne kadar mezuniyet coşkusuna ortak olsak da tören yapılmadan onları üniversitemizden göndermenin buruk bir acısını yaşamaktayız. Bu nedenle de aldığımız bir karar gereği onları sanal mezuniyet töreni ile birlikte uğurlamayı, bir nebze de olsa bu buruk acıyı coşkulu bir sevince dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bundan dolayı da bütün öğrencilerimizi temsilen birimlerinde ilk üç sıralamaya giren 54 öğrencimize cübbe ve keplerini gönderdik. Törenin yapılacağı günde de bu öğrencilerimize üniversitemizin Uzaktan Eğitim Sistemi ile sanal ortamda bağlanıp, mezuniyetlerini kutlamayı planlıyoruz. Üniversitemiz için bir ilk olacak bu tören için çalışmalarımız halen devam etmektedir. Gönül isterdi ki bu törende bir arada olalım. Ama ortada halen devam eden bir salgın süreci var. Bizlerin de öğrencilerimizin ve ailelerinin sağlığı için tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Yapılacak mezuniyet törenimizi sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak vereceğimiz için töreni bütün öğrencilerimiz buradan takip edebilirler. Bu vesileyle buradan tüm öğrencilerimizin mezuniyetlerinin hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki her biri ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi adına önemli işler yapacaklardır. Törenin yapılmasında emeği geçen başta Rektör yardımcılarımız ve danışmanlarımız olmak üzere üniversitemizin bütün birimlerine ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.”