Üniversitemizde Lisansüstü Ek Kontenjanlar Açıklandı

Üniversitemiz tarafından 2020-2021 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı Lisansüstü Ek Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisansüstü Programları açıklandı.

Birçok mezun öğrencinin heyecanla beklediği Lisansüstü Ek Kontenjan başvuru tarihleri üniversitemiz web adresi ve enstitü sayfalarında açıklandı. 14 Yüksek Lisans ve 4 Doktora programına öğrenci alımının yapılacağı Ek Kontenjan başvuruları 8 Eylül 2020 tarihinden itibaren başlayacak. Başvurular, 11 Eylül 2020 tarihinde sona erecek ve kazanan adaylar 15 Eylül 2020 tarihinde Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile üniversitemiz web adresinden açıklanacak. Kazanan adayların kesin kayıtları ise 16-18 Eylül 2020 tarihleri arasında online olarak yapılacak.

Başvurular hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Bilindiği üzere ÖSYM Corona (COVİD-19) virüsü tedbirleri kapsamında aldığı bir kararla sınav takviminde bazı değişiklikler yapmıştı. ALES sınav tarihinin güncellenmesi de bu değişiklik kapsamında gerçekleşmişti. Buna göre ÖSYM Yönetim Kurulunca alınan karar doğrultusunda; 3 Mayıs'ta yapılması planlanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) ileri bir tarih olan 16 Ağustos 2020 tarihine ertelenmişti. Yeni mezun olan birçok öğrencimizin mağdur olabileceği bu ertelenmeden dolayı üniversitemiz aldığı bir kararla lisansüstü akademik takviminde öğrencilerin mağdur olmaması için ek kontenjanlar da ileri bir tarih belirledik. Başvurularını gerçekleştirecek öğrencilerimiz için ALES sınav sonuçlarının açıklanacağı 8 Eylül’de başvurular başlıyor. Virüs salgını her kurumu olduğu gibi üniversitelerimizi de yoğun bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Öğrencilerimizin her konuda mağduriyetlerini gidermek amacıyla üniversitemiz yönetimi ve senatosu tarafından gereken adımları hızlı bir şekilde atıyoruz. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu salgın sürecinde gerekli tedbirlerimizi aldık. Enstitülerimiz tarafından açıklanan takvime göre Akademik kariyer planlayan tüm adaylar başvurularını rahatlıkla yapabilirler.” şeklinde konuştu.

Yayımlanan Lisansüstü programlara ait detaylı bilgilere üniversitemizin enstitü sayfalarındaki duyurular kısmından ulaşılabilir.