Üniversitemizde Gazetecilik Bölümü Öğrenci Almaya Başlıyor

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ve Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü ile aktif bir şekilde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’ne de öğrenci almaya hazırlanıyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek olan Gazetecilik Bölümü, ilk etkinliğini basına verdiği kahvaltı programı ile onlarla bir araya gelerek gerçekleştirdi.
2008 yılında kurulan ve 3 Doçent, 9 Dr. Öğr. Üyesi ve 17 yardımcı öğretim elemanı ile faaliyetlerini sürdüren İletişim Fakültesi, gazetecilik öğrencilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Bugüne kadar 820 öğrencinin mezun edildiği, 790 öğrencinin ise eğitim öğretim hayatına devam ettiği İletişim Fakültesi’nde, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 100 gazetecilik öğrencisini kabul etmenin heyecanı yaşanıyor.
Kahvaltı programında kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi üniversitemizin yüz akı olan başarılı işler yapan İletişim Fakültemiz ile ilgili bir sevincimizi, kamuoyu ile paylaşmak adına bir kahvaltı programı yapmayı arzu ettik. Arkadaşlarımız, dekan yardımcılarımız, bölüm başkanlarımız ve siz değerli misafirlerimizi hem açılacak olan Gazetecilik Bölümü’nü ve önemini hem de üniversite ile ilgili neler yapmak istediğimizi sizlerin de merak ettiğiniz soruları cevaplamak için burada bulunuyoruz.” açıklamasında bulundu.
Gazetecilik Bölümü personelinin tamamının hazır bulunduğu kahvaltı programında, bölümün misyonu ve vizyonu ise Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Ş. Aslan tarafından basın ile paylaşıldı. Gazeteciliğin büyük bir değişimden geçtiğini dile getiren Aslan, ders müfredatını belirlerken Türkiye’deki tüm gazetecilik bölümlerini incelediklerini ve Avrupa ve Amerika’daki önemli üniversitelerdeki programlarında tarandığını, bunun sonucunda da günümüz koşullarına uygun bir program hazırladıklarını vurguladı. Aslan konuşmasının devamında, “Hali hazırda 26 devlet, 15 özel olmak üzere toplam 41 üniversitede Gazetecilik Bölümü aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Bu üniversitelerdeki gazetecilik bölümlerinin genel olarak teorik ve uygulama ağırlıklı olmak üzere ikiye ayrıldığını görmekteyiz. Gazetecilik mesleğinde uygulama çok önemli, bizler bu gerçeği bildiğimiz için öncelikle basınla bir araya gelmek ve öğrencilerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri için neler yapabileceğimizi istişare etmek istedik. Bizler akademik olarak öğrencilerimizi en iyi donanımla yetiştirmeye çalışırken, aynı zamanda uygulamada da tecrübe kazanmalarını istiyoruz. Bu da bizim en büyük farkımızı ortaya koymaktadır. Bu noktada siz değerli sektör temsilcilerimizin önemli bir rol üstleneceğini düşünüyoruz.” görüşlerine yer verdi.
Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Ş. Aslan tarafından yapılan sunumun ardından Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek basın mensuplarından gelen soruları cevaplandırdı. Rektörümüz, Gümüşhane Üniversitesi’nin yalnızca yapısal değil, eğitim öğretim kalitesi olarak gelişmesinin de gerektiğini dile getirerek, “Üniversitemiz sadece istatistiki bir büyüme değil, aynı zamanda nitelik olarak da büyüyor. Üniversitelerin sadece büyümesi sadece öğrenci sayısının veya akademisyen sayısının artmasıyla ilişkili değildir. Nitelik artışı daha da önemlidir. Eğer kontenjanlarımız dolarsa 5 bin 760 yeni öğrenci bu yıl üniversitemize gelecek. Geçen yılki sayının üzerine çıkacağız. Lisansüstü programlarında da yeni bölümlerimiz var. Gazetecilik başta olmak üzere, çeşitli sektörlere de nitelikli eleman kazandırmaya devam ediyoruz. Asli görevi de budur üniversitenin. Mezunlarımız Türkiye’nin farklı bölgelerinde burada ne kadar nitelikli yetişirlerse, sektörde o kadar rahat iş bulabileceklerdir. Doğru ve güzel işlere imza atacaklar. Güzel projelerin içerisinde yer alacaklar. İletişim Fakültemiz üniversitemiz gibi büyümeye, gelişmeye devam edecek.” diye konuştu.
Kahvaltı programının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile basın mensupları, üniversitemiz İletişim Fakültesi uygulama birimlerini gezerek birimler hakkında bilgileri yerinde aldılar.