Üniversitemizde Duygu Tanıma ve Empati Odaklı Eğitim Veriliyor

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Duygu Tanıma ve Empati Odaklı Eğitim” veriliyor.

8-12 yaş arası çocukları kapsayan eğitim için, özellikle ilkokul döneminde çocuklar arasında yaşanan problemlerden biri olan uygun iletişim kurabilme, akran zorbalığını ve öğrenciler arası sosyal ilişkileri engelleyici davranışların önlenmesi amaçlanıyor. Düzenlenmesi planlanan eğitimin çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunacağı görüşünü paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Çocuklarımız, duygu dünyalarının yeni yeni filizlenmeye başladığı bir gökkuşağı gibidir. Kendi dünyaları içinde duygularını yeteri kadar tarif edebilen her çocuk insanlarla daha kolay ve etkili bir iletişim kurabilir, aile içi ilişkilerinde, arkadaşlık ilişkilerinde zenginlik ve samimiyet kazanır. Bu nedenle de Üniversitemiz Gündüz Bakımevinde verilecek “Duygu Tanıma ve Empati Odaklı Eğitim” programının söylediğimiz bu hususlarda faydalı bir etki bırakacağına inanıyorum. 8-12 yaş arası bütün çocuklarımızı Üniversitemize bu eğitimi almaları için bekliyoruz.”

20-29 Ağustos 2019 tarihlerinde verilmesi planlanan söz konusu eğitim hakkında detaylı bilgi almak isteyenler; Üniversitemiz web sayfasından http://gusud.gumushane.edu.tr/tr/ adresini ziyaret edebilir ve 0 456 233 10 00 dahili 4370 numaralı telefondan bilgi alabilirler.