Üniversitemizde ‘Bilim Şenliği’ Düzenlendi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu öğrencileri yılsonu etkinliğinde proje ödevleri olarak Sistem Analizi dersi kapsamında yaptıkları tasarımları “Bilişim ve Teknoloji Uygulama Sergisi” adı altında katılımcıların beğenisine sundular.
Üniversitemiz Kongre Merkezi Fuaye salonunda yapılan sergide Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Elektrik ve Enerji Bölümü ile Elektrik ve Otomasyon Bölümü öğrencileri kendi tasarımları olan 36 proje izleyenlerden tam not aldı. İlköğretim öğrencilerinin de merakla izlediği sergide yazılımlardan oluşturulan oyunlar, otonom, teknik cihazlar ve elektrik üretim araçları gibi öğrenciler tarafından yapılan birçok proje yer aldı. Ayrıca sergide TÜBİTAK tarafından yapılacak yarışmada 69 üniversite arasından üniversitemizi de temsil edecek olan Quadrocopter aracı da yer aldı. Sergi hakkında bilgiler veren Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Tahir Kalkışım öğrencilerin yılsonu ödevi olarak hazırladıkları tasarımları sergilemeyi uygun gördüklerini belirterek, yakın zamanda girecekleri TÜBİTAK Uluslararası İHA Yarışması hakkında, “Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olan yarışmada öğrenciler, istenilen özelliklerde sabit veya döner kanatlı İnsansız Hava Araçları (İHA) tasarlayıp, üretecekler ve araçlarının belirtilen görevlerdeki uçuş ve manevra kabiliyeti, otonom uçuş, faydalı yük tanıma, taşıma ve bu yükü istenen bölgeye bırakma becerilerini göstereceklerdir. Bizim de ürettiğimiz bu araç, başvurusu kabul edilen 69 takım arasında yer aldı. Otonom bir şekilde araç kendi kendine verilen görevleri en kısa sürede yerine getirecek şekilde programlanıyor. Hedefimiz verilen görevleri en kısa sürede bitirip, birinci olmak ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmektir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Gerçekleştirilen sergiye katılan Gümüşhane Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hakan Topaç, sergide gösterilen tasarımların etkileyici olduğunu belirterek, hepsinin öğrenciler tarafından büyük bir uğraş verilerek yapılmasının çok değerli olduğunu vurguladı.
Serginin, önümüzdeki yıllarda il bazında meslek liseleri, fen liseleri ve fakültelerimizin de dahil olacağı büyük bir etkinlik ile yapılacağı ifade edildi. Öğrencilerin yaptıkları tasarımların büyük beğeni toplamasından memnun olduklarını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Gümüşhane Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizi öncelikle kutluyorum. Düzenledikleri bilim şenliğinde yaptıkları tasarımlar ile göz doldurdular. Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimize teorik bilginin yanında uygulamalı bilgiler de vererek, onları buradan tam donanımlı bir şekilde mezun ediyoruz. Öğrencilerimizin yaptığı bu tasarımlar bizlere ileriki zamanlarda teknolojik olarak birçok fırsat sunacaktır. Bu fırsatları bizlere sağlayan başta Gümüşhane Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Günay Çakır olmak üzere hocalarımıza ve tüm öğrencilerimize katkı sundukları için teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.