Üniversitemizde Almanya’da Yükseköğrenim, Staj ve Burs imkânları anlatıldı

Üniversitemizde Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Burhan Sadıklar’ın katılımıyla, ‘Almanya’da Yükseköğrenim, Staj ve Burs İmkânları’ başlıklı bir konferans verildi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen konferansta Sadıklar, Almanya’da yükseköğrenim ve staj yapmak isteyen öğrenci ve öğretim üyeleri için Almanya’nın Yükseköğrenim sistemi, Almanya’da öğrenci hayatı, Deutscher Akademischer Austaauschdienst German Exchange Service (DAAD), bursları, staj imkânları ile ilgili izlenmesi gereken yollar hakkında bilgiler verdi. Sadıklar yaptığı konuşmada, üreten her insanın kutsal olduğuna, üretmeye çalışan her insana ve her gence yardım etmenin kişinin boynunun borcu olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. M. Burhan Sadıklar, “DAAD’ın dünya üzerindeki dış temsilcilikleri ve danışma merkezleri çok yaygındır. Türkiye’de iki danışma merkezi bulunmaktadır. Birisi Ankara’da Alman Büyükelçiliği bünyesinde faaliyet göstermektedir. Diğeri ise İstanbul’dadır. Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir’deki üniversitelerde Alman Dili Edebiyatı ve Almanca Öğretmenliği alanında 8 DAAD Öğretim Görevlisi, hukuk alanında ve siyaset alanında uzman birer DAAD Öğretim Görevlisi ve 7 tane de DAAD dil asistanı bulunmaktadır. DAAD Ankara Bilgi ve Danışma Merkezi Alman Üniversiteleri hakkında, uygun bölüm ve üniversite bulunması konusunda danışmanlık, başvurular ile ilgili bilgiler vermek ve bilgilendirme toplantıları yapmak gibi işleri yürütmektedirler.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Rektörümüz ise etkinlikten duyduğu memnuniyeti, “İnanıyoruz ki, hocamızın boş vakti yoktur. Ama Samsun’da, Artvin’de gerçekleştirdiği bu bilgilendirme toplantılarının bir diğerini de Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Ferkan Sipahi hocamız sayesinde üniversitemizde gerçekleştirdi. DAAD bursları ile ilgili bizim rahatlıkla edinemeyeceğimiz bilgileri, kendilerinden öğrenmiş olduk. Temenni ediyorum ki bu toplantıda verilen bilgiler, öğrencilerimize rehberlik etmiş ve aracı olmuş olsun. Almanya’nın imkânlarını ve ihtiyaçlarını hepimiz biliyoruz. Aslında ciddi fırsatlar var. Yeter ki dert edinip, o fırsatların neler olduğunu öğrenip, değerlendirme noktasında gayret gösterelim.” diyerek, dile getirdi.

Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Almanya’daki yükseköğrenim gibi birçok alanda bilgiler veren, Prof. Dr. M. Burhan Sadıklar’a teşekkürlerini sunan bir plaket takdimi yaptı.

• Gösterim 1916