Üniversitemizde Afet Bilinci Eğitimi Verildi

Üniversitemiz Damla Topluluğu Öğrenci Kulübü ve Gümüşhane İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü işbirliğinde 192 öğrencimize “Afet Bilinci Eğitimi” verildi.

Üniversitemizde gerçekleştirilen eğitimde, Gümüşhane AFAD Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Taşkın Okur tarafından ‘Afetlerle Mücadelede Temel Bilgi ve Kavramlar, Yaşadığımız Çevredeki Riskler, Afet Öncesi Hazırlıklar, Afetler Sırasında Doğru Davranış Şekilleri, Tahliye, Afet Sonrası İlk Saatler’ konularında iki gün boyunca çok kapsamlı eğitimler verildi. Eğitimde, tüm bireylerin yaşadıkları ortamda çevrelerindeki tehlikelerin ve buna bağlı risklerin farkına varmalarını sağlamayı, aynı zamanda afetlere hazırlık, korunma ve müdahale konularında yapılacak çalışmaları, kişi ve kurum temelinde atılacak adımlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Damla Topluluğu Öğrenci Kulübü’nü bu duyarlı çalışmalarından dolayı kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Afetler, hayatın gerçeği. Afetleri engelleyemiyorsak, afetlere karşı hazırlıklı ve afet anında yapılması gerekenler hususunda eğitimli olmalıyız. Öğrencilerimiz burada aldığı eğitimler sayesinde edindikleri bilgileri çevreleriyle paylaşarak daha çok insanımızın afet anında hayata tutunmasına vesile olacaklar. Bu husustaki duyarlılıklarından dolayı Damla Topluluğu Öğrenci Kulübü’nü kutluyorum. Ayrıca Gümüşhane AFAD Müdürlüğümüze de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.