Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği çerçevesinde, tüm kadın personelimiz ve erkek personelimizin eşlerine yönelik geleneksel hale gelen bir kahvaltı organizasyonu yapıldı.

Üniversitemiz sosyal tesislerinde yapılan kahvaltı organizasyonunda Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı.

Rektörümüz konuşmasında, “Çok şükür anlamlı bir vesileyle daha burada bulunuyoruz. Öncelikle belirtmeliyim ki yaradan bizleri aynı madalyonun iki yüzü olarak yaratmış. Ama sizleri daha özel, zengin ve güzel yaratmış. Bu nedenle de hayata bir adım önde başlıyorsunuz. Dünyanın dört bir tarafında ve ülkemizde her zaman kadınlarımızla ilgili şiddet olayları gibi ciddi sıkıntıları hep birlikte okuyor ve duyuyoruz. Bütün bunlara da üzülüyoruz. Çalışan kadınlarımızı destekliyoruz. Bu nedenle de çalışan kadın sayımız son derece arttı. Bizler bu tür gelişmelerden son derece mutluyuz. Siz kadınlar, ülkemiz için çok önemlisiniz. Sadece varlık sebebimiz değil, bugünümüz ve yarınımızsınız. Bu nedenle başta vatan uğruna şehit olan tüm kahramanlarımızın annelerini, eşlerini, evlatlarını minnetle anıyorum. Ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında eğitim, sağlık, kültür, spor ve sanat alanları başta olmak üzere her sahada katkı sağlayan tüm kadınlarımızı minnetle anıyorum. Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.