Üniversitemiz Yeni Bir Projeye Daha İmza Atıyor

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Üniversitemizin hizmet kapasitesini artırmak için hazırlanan projeyi sunmak adına DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi.
Ulusal ve uluslararası standartlarda sağlık eğitiminin kalitesini arttırmaya yönelik sağlık alanında nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve Üniversitemizin hizmet kapasitesini arttırmak için hazırlanan proje, DOKAP Başkanı Yusuf Mengi’ye yapılan ziyarette sunuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile birlikte Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Rıdvan Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Selçuk Erbaş ve Öğr. Gör  Özgür Palancı, yapılan ziyarette yer aldılar.
Ziyaretin olumlu geçtiğini ve sunulan projenin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, proje içeriği hakkında şunları söyledi: “Sağlık hizmetleri, özellikle de hastane hizmetlerinin yapısı, içeriği, süreçleri ve sonuçları, diğer hizmet sektörlerinden farklı olarak karmaşık bir özellik göstermektedir. Bunlara ilave olarak sağlık sisteminin insan sağlığı ile olan doğrudan ilişkisi nedeniyle yapılacak herhangi bir hatanın insan hayatına mal olması da önemli bir etkendir. DOKAP Başkanlığı’na sunduğumuz proje, sağlık alanında eğitim gören öğrencilerimizin mezun olduktan sonra kendilerine verilen görevleri eksiksiz yapmalarını sağlayacaktır. Aynı zamanda zorunlu eğitim dönemlerinde edindikleri kazanımları, mesleki değişim ve gelişimlere uyum gösterecek şekilde revize etmesi için hazırlamış olduğumuz projemiz, eğitim uygulama alanında bölgede tektir. Bununla birlikte Danimarka ile akreditasyon için gerekli tüm şartların sağlanmış olması DOKAP Başkanı Sayın Yusuf Mengi ve DOKAP uzmanları tarafından olumlu bir yaklaşımla kabul görüldü. Projenin hayata geçmesi durumunda Sağlık Bilimleri Fakültesi başta olmak üzere, merkezde ve Kelkit, Şiran’da yer alan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okullarında öğrenim gören öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerine büyük katkı sağlanmış olacaktır. Sağlıkla ilgili birimlerimizi güçlendirecek projelere devam edeceğiz. Projenin Üniversitemiz öğrencileri başta olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diler, emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunarım.”