Üniversitemiz Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’de Yerini Aldı

Üniversitemiz, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 20-22 Temmuz 2020 tarihlerinde düzenlenecek ‘Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’de yerini aldı.

Küresel yeni koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde kısıtlanan öğrenci hareketliliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve bu süreçte Türk üniversitelerinin yurt dışında dijital ortamlarda da tanıtılması için yükseköğretim tarihinde ilk kez gerçekleştirilecek küresel ölçekteki sanal fuar olan "Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020"ye üniversitemiz de katılıyor.

YÖK tarafından ilk kez yapılacak sanal fuar için heyecanlı bekleyiş sürüyor. YÖK açılacak sanal fuarlarla Türk diplomatik temsilciliklerinin bulunduğu 142 ülkede dikkatleri Türk yükseköğretimine çekmeyi, yükseköğrenim çağındaki gençleri sanal ortamda üniversitelerle buluşturmayı, uzaktan öğrenme ve öğretim de dâhil yükseköğretimde sunulacak imkânlarla ilgili bilgilendirmeyi hedefliyor. Fuar için gerekli altyapısını en kısa sürede tamamlayan üniversitemiz kendisi için hazırlanan sanal stantta boy gösterecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. Yekta Saraç düzenlenecek sanal fuar hakkında, “Halihazırda 182 ülkeden 180 bine yakın uluslararası öğrencinin eğitim aldığı Türk yükseköğretiminin sisteme daha çok uluslararası öğrenci çekebilmesi için YÖK şemsiyesi altında YÖK’ün inisiyatif ve organizatörlüğüyle gerçekleştirilen ve önemli bir tanıtım fırsatı sunacak fuarda 176 üniversitemiz kapılarını potansiyel gençlere açacak. YÖK Sanal Fuarı’nın, Türkiye’nin yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi olma niteliğini her yıl daha da güçlendirmesi için önümüzdeki yıllarda da düzenli olarak gerçekleştirilmesini planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Küresel ölçekte düzenlenecek sanal fuar www.virtualfair-yok.gov.tr web adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Fuara katılacak olan üniversitemiz, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde tanıtım broşürleri, kitapçık ve tanıtım filmi hazırladı. Ayrıca sanal fuarda yer alması amacıyla çekilen videoda Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, ülkemizde eğitim görmek isteyen gençleri selamlayarak, Gümüşhane Üniversitesi’nde eğitim almaya davet etti.

Rektörümüz yayınladığı videolu mesajında, “Sevgili öğrenciler, 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi kaliteye öncelik veren bilim anlayışıyla ilkeler ve değerler ışığında güvenle ilerlemektedir. Üniversitemiz sizlere bilimsel, kültürel ve sosyal imkânlara sahip öğrenci merkezli bir kampüs sunmaktadır. Tüm çabalarımız öğrencilerimizin niteliklerini artırmak, mutluluğunu sağlamak ve onlar için evrensel bir öğrenme-etkileşim ortamı sunmaktır. Bu nedenle de siz değerli gençleri Gümüşhane Üniversitesi ailesine katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Her yıl düzenli olarak yapılması planlanan sanal fuarda, üniversitelere ait standların yanı sıra, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve Ulusal Ajans gibi Türk yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşmasına katkı sağlayan paydaş kuruluşlara ait standlar da yer alacak.

Sanal Fuar ve üniversitemiz standı hakkında detaylı bilgiye aşağıda verilen linkten ulaşmak mümkündür: