Üniversitemiz Öğrencilerine YÖK’ten Ücretsiz İnternet Müjdesi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından, üniversite öğrencilerine uzaktan eğitime destek amaçlı 6 GB internetin ücretsiz verileceği açıklandı.

Covid-19 salgını dolayısıyla 16 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitim-öğretime verilen ara ile birlikte öğrencilerimizin derslerine devam edebilmeleri için üniversitemiz bünyesinde uzaktan eğitim “Ders Bilgi Sistemi” alt yapısı kısa sürede oluşturulmuş ve dersler internet üzerinden verilmeye başlanmıştı. Tüm Türkiye’de de benzer uygulamalar yapıldı. Üniversite öğrencilerinin internet konusundaki sıkıntılarını dile getirmeleri neticesinde YÖK tarafından üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak tanımlanacak olan 6 GB'lık “Uzaktan Eğitime Destek” kotası getirildi.

Üniversitemiz öğrencilerinin de destek kapsamında olduğu konu ile ilgili olarak YÖK'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Dünyada toplum sağlığını etkileyen Covid-19 küresel salgın tedbirleri kapsamında uzaktan öğretim çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu süreçte bildiğiniz üzere https://yokdersleri.yok.gov.tr adresinde ‘YÖK Dersleri Platformu’nu hizmete sunduk. Artık https://yokdersleri.yok.gov.tr adresinden ulaşabileceğiniz üniversitelerimize ait içeriklere, mobil operatörleriniz tarafından hatlarınıza ücretsiz olarak tanımlanacak olan 6 GB’lık “Uzaktan Eğitime Destek” kotası kapsamında erişebileceksiniz. Bütün mobil operatörler tarafından üniversitelerimizdeki uzaktan eğitime destek amacıyla verilen 6 GB’lık ücretsiz internet kullanımına birçok üniversitemizin sağladığı ders içeriği ve çevrimiçi eğitimler de dâhil olacaktır. Bu adımın anlamlı; fakat mütevazı bir adım olduğunun farkındayız. Bizler, sizler için çalışmaya devam ediyoruz. Üniversitelerimizin Zoom, Teams, Youtube vb. araçlarla sağlandığı içerik, link ve yönlendirmeler, ‘6 GB Uzaktan Eğitime Destek’ kotasının dışında kalacaktır. Dolayısıyla bu kullanımların, operatörlerinize ait internet paketlerinizin kotasından düşülerek, ücretlendirilecektir.”

Söz konusu verilen güzel haber hakkında bir değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Türkiye’de etkisini gösteren Korona Virüs (Covid-19) salgınının daha da ilerlemesini engellemek amacıyla tüm eğitim kurumlarında olduğu gibi üniversitemizde de eğitim-öğretime ara verildi. Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler de hiç vakit kaybetmeden 1 hafta içerisinde altyapımızı oluşturup, eğitim-öğretimlerimizi internet üzerinden Uzaktan Eğitim Sistemiyle öğrencilerimize sağlamaya başladık. Eğitimlerimiz halen devam ederken, öğrencilerimizin internet kotalarına destek amaçlı olarak YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tarafından 6 GB’lık ‘Uzaktan Eğitime Destek’ kotası müjdesi verildi. Verilecek 6 GB ücretsiz internet, öğrencilerimizin derslerini gönül rahatlığıyla işleyebilmeleri adına güzel bir gelişme oldu. Bizler de bu güzel gelişmeyi üniversitemizin Toplu SMS sistemiyle tüm öğrencilerimize duyurduk. Sayın YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a ve ekibine bu hususta ve her konuda katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum.