Üniversitemiz Kalite Komisyonu Üyelerine Teşekkür Belgesi Verildi

Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında oluşturulan Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Programı kapsamında Üniversitemiz kalite çalışmalarına emek veren akademik ve idari personelimize teşekkür belgeleri Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından verildi.

Üniversitemiz Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekte komisyon üyeleriyle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, tüm üyelere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini dile getiren bir konuşma yaptı. Rektörümüz konuşmasında, “Yakın dönemde 2017 yılında bir stratejik plan hazırladık. Geçen yıl bir dış değerlendirme süreci yaşadık. Bir kurumun başarısı kalite ile ilgili süreçleri yönetmedeki gayretine bağlıdır. Dış değerlendirmeden sonra sizlerin katkılarıyla bir Kalite Koordinatörlüğü oluşturduk. Bundan sonra da hem birimler bazında hem de genel olarak koordinatörlük hangi faaliyetleriyle bizlere katkı sağlar, ne şekilde katkı sağlar sorularına cevap bulmaya hız vererek devam etmemiz lazım. Farklı araştırma kuruluşları, çeşitli araştırmalar ve sıramalar yapıyorlar. Bizim kalitemizin tek göstergesi tabi ki akademik teşvik puanları değildir. Yönetim görevlerimiz olsun ya da olmasın akademik olarak çalışmak bizim asli sorumluluğumuzdur. Ortalama bir insan olarak akademik olsun idari olsun, işlerimizde sıradan olmamalıyız. Farkındalık oluşturmalıyız. Çalışmadığımız, üretmediğimiz zaman rahatsız olmalıyız. Çünkü hem kurumumuzun hem de ülkemizin daha iyi olması noktasında çalışacağız, üreteceğiz. Çok şükür ki biz nereden nereye geldiğimizi, hangi noktada olduğumuzu, hangi eksikliklerimizin bulunduğunu biliyoruz. Eksikliklerimizi tamamlayıp, gelecekte üniversitemizi daha iyi noktalara taşıyacağız. Gelişme bu şekilde olacak, aksi takdirde ne kurumlarımız ne de toplumumuz bundan 10-20 yıl sonra daha müreffeh daha iyi günlerde yaşamayacaktır. Hepinizin alanları farklı olmasına rağmen her biriniz kalite süreçleri içerisinde katkı sağladınız. Bu nedenle de kalite kurulundaki katkılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de başarının artarak devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kalite Komisyonu Koordinatörü Prof. Dr. M. Ferhat Özbek ise Kalite Komisyonu olarak ayda bir kez periyodik olarak toplanıp bir beyin fırtınası yapmayı amaçladıklarını dile getirerek, “Üniversitemizdeki kalite süreçlerini gözden geçirmek, ne yapabiliriz, diye konuşmak ve ardından uygulamaya geçildikten sonra nasıl yenilikler yapabiliriz, diye toplanabiliriz. 2019 Kurumsal İç Değerlendirme Raporumuz çıktı. Sisteme yüklemesini yaptık; fakat sistem kapanana kadar güncellemeye devam edeceğiz. Bu raporun çıkmasında arkadaşlarımızın çok özverili çalışmaları oldu. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Bu ekibin oluşturulmasında katkı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek hocamıza, Rektör Yardımcılarımıza ve Strateji Daire Başkanımız Onur Kaya’ya çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir ekip oluşturduk. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Program, Rektörümüz tarafından Kalite Komisyonu üyelerine teşekkür belgelerini takdimi ile son buldu.