Üniversitemiz Hizmetlerine Devam Ediyor

<b>Üniversitemiz Hizmetlerine Devam Ediyor</b>

Gümüşhane Üniversitesi, hizmetlerine devam ediyor. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Gündüz Bakımevi, okul öncesi çağdaki çocuklarının güvenli bir ortam içinde, bilimsel gelişmelere uygun olarak eğitilmeleri, sosyal, psiko-motor, duygusal, dil ve bilişsel açıdan gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla hizmete geçti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyete geçen Gündüz Bakımevi’nin, kampüs içinde yer almasının ulaşılabilirlik açısından sağladığı kolaylığa dikkat çekerek, “Gündüz Bakımevi, çocuklarımızın sağlıklı gelişmesi doğrultusunda hizmet veren eğitim yuvası olmuştur. Bu birim, bireysel farklılıklar ve yetenek temelli öğrenme düşüncesi esasına dayalı olarak kurulmuştur. Burada çocuklar için düzenlenen eğitim etkinliklerinin aralıksız şekilde sürdürülmesini hedefliyoruz. Tam gün eğitim verilen Gündüz Bakımevimiz, hafta sonları ve resmi tatillerde kapalı olacaktır. Amacımız, çocuklarımızın en iyi şartlarda gelişmelerine olanak tanımaktır. Üniversitemiz sınırları içerisinde böyle bir birimin faaliyet göstermesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gerek bireysel gerekse de toplumsal gelişimlerine katkı sağlaması adına önemlidir.” diyerek açıklamalarda bulundu.

37-66 ay arası çocuklara hizmet verecek olan Gündüz Bakımevi’nde; 37-48 aylık, 49-60 aylık, 61-66 aylık olmak üzere 3 sınıf bulunmakta. Kayıt yaptırmak isteyen ailelerin Gündüz Bakımevi Müdürlüğü’ne bizzat veya Gümüşhane Üniversitesi Spor Kültür ve Sağlık Daire Başkanlığı’na ait 233 44 00 numaralı telefon ile irtibata geçebilecekleri bilgisi verildi.

Sosyal faydayı amaç edinen Üniversitemiz, Gündüz Bakımevi’nde verilecek olan hizmet bedelini belirlerken maliyetleri göz önünde bulundurarak, aylık olarak üniversite personeline 400,00 TL. diğer kamu personeline ise 440,00 TL. ücret belirlemiştir.