ÜNİ-DOKAP Toplantısı Online Olarak Gerçekleşti

Dönem başkanlığını Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın yaptığı toplantı iki bölüm olarak düzenlendi. Toplantının ilk bölümüne Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK ) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç da katıldı. Üniversitelerin yeni dönemde alınacak kararlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan YÖK Başkanı M. Yekta Saraç yeni tip Koronavirüsle (COVID-19) mücadelede “yeni normal” dönemde, yükseköğretim sistemini yarınlara, üniversiteleri küresel değişim ve yeni döneme hazırlayabilmek, uluslararası rekabete sokabilmek için yapılacak bazı yenilikçi düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Saraç’ın konuşmasının ardından toplantının ikinci bölümü 6 gündem maddesiyle devam etti.
Düzenlenen toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Doğu Karadeniz Bölümünde yer alan 14 üniversitemiz ile karşılıklı işbirliği ve ortak kararlar almak üzere devamlı olarak bir araya geliyorduk. Ne yazık ki etkileri halen devam eden COVID-19 Salgını nedeniyle bu görüşmelerimizi online ortama taşıdık. Toplantımızın ilk bölümünde YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç da bizimle birlikteydi. Gündeme dair gelişmeleri ve yarınlara dair hedefleri birlikte istişare ettik. YÖK Başkanımızın konuşmasının ardından ÜNİ-DOKAP olarak belirlediğimiz 6 gündem maddesi üzerinden toplantımızı gerçekleştirdik. Söz konusu maddeler şunlardan oluşuyor: Öncelikle 09-11 Ekim 2020 tarihinde yapılması planlanan Uluslararası Küresel İklim Değişikliği ve Karadeniz Bölgesine Etkileri sempozyumunun durumu, COVİD-19 salgını süresince ülkemizin ilgili kuruluşları tarafından da desteklenen aşı çalışmaları kapsamında ÜNİ-DOKAP üniversiteleri arasında bir çalışma ekibinin kurulması kapsamında konunun görüşülmesi, COVİD-19 salgını neticesinde yaşanan süreçte yapılan uzaktan eğitim çalışmalarında yaşanan süreçler ve gelişmeler kapsamında ÜNİ-DOKAP birlik üyelerinin birbirlerine sunabilecekleri destek ve bilgi aktarımlarının görüşülmesi, Sıfır atık kapsamında ÜNİ-DOKAP üniversitelerinin ortak çalışmalar ve projeler ortaya koyması sosyal farkındalık oluşturması konusunun görüşülmesi. Uluslararası öğrenci sınavlarında ÜNİ-DOKAP üniversiteleri arasında işbirliğinin sağlanması konusunun görüşülmesi ve son olarak da Kalite ve akreditasyon çalışmaları kapsamında işbirliği imkânlarının görüşülmesi gibi konuları ele alıp istişarelerde bulunduk. Online olarak gerçekleştirdiğimiz bu toplantı verimli bir şekilde geçti. Düzenlenen toplantıya katılarak bizleri şereflendiren Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK ) Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’a çok teşekkür ediyorum. ÜNİ-DOKAP 2020 dönem başkanlığını yürüten Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a ve katılan tüm rektörlerimize de saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”