TEMA Gönüllüleri Üniversitemizde Buluştu

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) gönüllüleri üniversitemiz Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gümüşhane’de Bölgesel Gönüllü Toplantısı’nda buluştu.

Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’ndeki 15 ilden gönüllülerin katıldığı toplantıda, vakfın bu bölgelerdeki illerde yürüttüğü çalışmalar ele alındı. Toplantıda konuşan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Biz Türkiye’nin dört bir yanında başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için 26 yıldır mücadele veren, bu topraklarda umut yeşerten kocaman bir aileyiz. Bölgesel Gönüllü Toplantılarımızın üçüncüsünü bu yıl Gümüşhane’de gerçekleştiriyoruz. Gümüşhane’de ülkemizin Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 15 şehrinden gelen gönüllülerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

Programda bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, böylesi önemli bir programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Rektörümüz konuşmasında, “Sizleri Gümüşhane Üniversitesi’nde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşin içerisinde bir gönüllük var, bir davaya gönül verdiniz ve yıl boyunca çeşitli etkinliklerle Türkiye’yi dolaşıyorsunuz. Çok büyük bir sıkıntımız her şeyden önce erozyon ile mücadele ve ağaçlandırma alanlarının korunmasıdır. Aslında bu sadece biz gönüllülerin değil, bütün insanların asli görevidir. Çünkü sadece bedenimiz bizlere emanet edilmiyor. Biz dünyaya geldiğimiz zaman hazır bulduğumuz doğal ortam toprak, su ve hava hepsi bizlere emanettir. Bizler bir taraftan bunlardan faydalanırken diğer taraftan da onları korumalıyız. İstatistiklere göre, bir ülkenin orman bakımından zengin sayılabilmesi için alanlarının üçte birinin ormanla kaplı olması gerekiyor. Bundan 25-30 yıl önce de ülkemizde yüzde 26 gibi bir oran paylaşılırdı. Bu günlerde bakanlığın resmi internet sitesinde bu oranın yüzde 27 olarak yüzde 1’lik artış gösterdiğini görmekteyiz. Kuşkusuz bu oran az da olsa yine de memnuniyet verici bir durumdur. Burada TEMA’nın ve siz gönüllülerin yaptığı çalışmaların etkisi büyüktür. Sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. TEMA Vakfı’nın kurucularından Sayın Hayrettin Karaca’yı da ülkemizde böyle güzel bir hizmeti sundukları için kendisini saygıyla anıyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gün boyunca süren etkinlikte TEMA Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hikmet Öztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Karadeniz Bölgesi’nde Ekoturizm ve Doğa Koruma Çalışmaları’ konulu panelde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kandazoğlu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Kurdoğlu, gönüllüleri bilgilendirdi. Sunumlar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. TEMA Vakfı yetkililerinin konuşmalarının ardından programın düzenlenmesinde verdiği desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Program Karaca Mağarası gezisinin ardından sona erdi.